2012-12-03 04:25:16
Φωτογραφία για Εννιά νεκροί από κατάρρευση σήραγγας στην Ιαπωνία
Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους όταν τμήμα σήραγγας κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής στην Ιαπωνία, μετέδωσε το κρατικό ιαπωνικό κανάλι NHK.

Οι σοροί εντοπίστηκαν μέσα σε τρία οχήματα, τα οποία είχαν καταπλακωθεί από τόνους μπετόν και μπάζων μέσα στο τούνελ «Σάσαγκο», περίπου 80 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, Τόκιο. Λίγο μετά την κατάρρευση του τούνελ εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία δυσχέρανε σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν τον τόπο της τραγωδίας, περίπου 300 μέτρα από την έξοδο της σήραγγας. Αρκετοί από τους οδηγούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην τσιμεντένια κατασκευή, εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και απομακρύνθηκαν με τα πόδια.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, την ίδια στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αστυνομίας για τυχόν παραλείψεις στα μέτρα Ασφαλείας και ενδεχόμενα σφάλματα κατά την κατασκευή του τούνελ.


Εικόνες από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν τους διασώστες να συνεχίζουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας τις προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Νωρίτερα βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα πέντε πτωμάτων μέσα σ’ ένα όχημα, τύπου «van» (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), στο οποίο επέβαινε μια γυναίκα, 28 ετών, που κατάφερε την ύστατη στιγμή να γλυτώσει.

Αναπάντητα ερωτήματα

Παρόλο που η ασιατική χώρα βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς» με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπη αρκετά συχνά με ισχυρές σεισμικές δονήσεις, τα δυστυχήματα στον τομέα των υποδομών είναι εξαιρετικά σπάνια.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που προκάλεσαν την τραγωδία σ’ ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος τούνελ της Ιαπωνίας (4,3 μ.). Εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου εξήγησε σε δηλώσεις του ενώπιον δημοσιογράφων την Κυριακή πως το τούνελ είχε περάσει από εξονυχιστικούς ελέγχους πριν από δύο μήνες χωρίς να βρεθεί το παραμικρό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ