2012-12-02 04:00:28
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ (2-1)
Σε ένα αγώνα που ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου δεν... "πιανόταν" με τίποτα, έπαιξε καλή μπάλα, είχε απίστευτες ευκαιρίες και γενικά καλή ομαδική εικόνα, έφτασε στο τέλος να κάνει... καθυστερήσεις! Δεν πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες σου παίζεις με τη φωτιά χωρίς λόγο!

Βέβαια το μυαλό ίσως να ήταν ήδη στα δυο επόμενα παιχνίδια με Άρσεναλ και Παναθηναϊκό, αλλά όπως πολλές φορές έχουμε πει, αν δεν σφυρίξει τη λήξη τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τελικά αυτό που φάνηκε, είναι αυτό που επισήμανε και στις δηλώσεις του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, λείπει η αποτελεσματικότητα και πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Δημιουργία υπήρξε, καλές φάσεις και κατά διαστήματα καλή μπάλα επίσης υπήρξε αλλά οι πολλές τελικές σε σχέση με το μικρό και εύθραυστο σκορ προβληματίζει... Ένα λάθος άλλωστε είναι αρκετό! Ευτυχώς δεν έγινε και έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο και την διαφορά στη βαθμολογία.


Έχει κρύο; Καιρός για...καλοριφέρ με χαμηλή κατανάλωση!

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Κάρολ:

Αντέδρασε λανθασμένα στην πρώτη δύσκολη φάση που του έβαλαν οι αντίπαλοι επιθετικοί και δέχθηκε ένα φτηνό γκολ από το μακρινό σουτ του Ουντότζι στο 37', όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, ενώ στο υπόλοιπο ματς δεν χρειάστηκε ουσιαστικά να επέμβει. Φυσικά όλοι δικαιούνται μια "στραβή" και ο ίδιος κρίνει ακόμα πιο αυστηρά τον εαυτό του από ότι τον "χρεώνουν" όλοι οι υπόλοιποι Τοροσίδης:

Πέτυχε γκολ στο πρωτάθλημα μετά από 25 μήνες και το πανηγύρισε δεόντως, σκοράροντας στο 19', μετά από σέντρα του Χολέμπας νίκησε με κεφαλιά τον Κηπουρό. Στο 37', ο Ουντότζι τον πέρασε σχετικά εύκολα και με σουτ μείωσε (ευθύνη του Κάρολ) για τον Πλατανιά. Πέντε λεπτά αργότερα θύμισε "Τόρο" από τα παλιά, όταν με ωραία σλάλομ από δεξιά μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο γκολκίπερ του Πλατανιά έδιωξε σωτήρια το σουτ του αρχηγού των ερυθρόλευων. Στην επανάληψη σταδιακά έριξε στροφές και κοίταξε πρωτίστως να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Γενικά είχαμε καιρό να δούμε αυτόν τον Τοροσίδη...

Σιόβας:

Αρκετά καλή εμφάνιση. Βγήκε σωστά και κάλυψε στις πλευρές, ήταν ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια, πολύ καλός στον αέρα (ως συνήθως) αλλά και στις μεταβιβάσεις του προς τους μέσους της ομάδας.

Μανωλάς:

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους αντίπαλους επιθετικούς και συχνά βγήκε πρώτος στην μπάλα, έχοντας έγκαιρες επεμβάσεις στην πλειοψηφία τους. Συνέχισε την καλή αγωνιστική του παρουσία.

Χολέμπας:

Ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ των ερυθρόλευκων με την καλοζυγισμένη σέντρα του από δεξιά να δίνει την ευκαιρία στον Τοροσίδη να χριστεί σκόρερ. Είχε τις γνωστές του κούρσες από αριστερά, βγαίνοντας συχνά στο πλευρό του Αμπντούν. Αμυντικά δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ιδιαίτεροι κίνδυνοι από την πλευρά του, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς είχε ένα καλό σουτ από μακριά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Μανιάτης:

Στήριξε τον Μοντέστο ανασταλτικά, έδωσε βοήθειες στους παίκτες των άκρων, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από τους αντίπαλους χαφ και προσπάθησε να συνεισφέρει στην κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία από τον άξονα, χωρίς πάντως να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Μοντέστο:

Με φιλότιμο, πολύ πάθος και την προθυμία του να ..."σκοτωθεί" για τους συμπαίκτες του καλύπτει τα όποια αγωνιστικά στοιχεία δεν διαθέτει. Φυσικά του λείπει η ταχύτητα και η ικανότητα να προσφέρει δημιουργικά στο παιχνίδι, αλλά ο ίδιος δίνει ότι καλύτερο έχει σε κάθε παιχνίδι.

Σαν να κάνει κρύο; Ηλεκτρικές σόμπες από 20€ εδώ!

Ιμπαγάσα:

Μόλις στο 5ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον Δέντσα, καθώς πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, αναγκάζοντας τον στόπερ του Πλατανιά να τον ανατρέψει καθαρά με τη φόρα που είχε. Μοίρασε απίστευτες ασίστ, αλλά οι συμπαίκτες του και κυρίως οι Φουστέρ και Μήτρογλου δεν κατάδεραν να τις αξιοποιήσουν. Δίκαια αναδείχθηκε mvp του αγώνα!

Το μυαλό και οι ικανότητές του φάνηκαν για άλλη μια φορά στο παίχνίδι του.

Φουστέρ:

Προσπάθησε πάρα πολύ σε όλο το μήκος και πλάτος που κινιόταν και είχε απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη φάση του 38', όταν από γύρισμα του Τοροσίδη και σουτ εν κινήσει, είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πλατανιά. Στην επανάληψη έψαξε το γκολ σε ακόμη 1-2 περιπτώσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ανασταλτικά βοήθησε αρκετά, δημιουργικά όχι και τόσο και στο 84' άφησε τη θέση του στον Βλαχοδήμο.

Αμπντούν:

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 6', έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Ξεκίνησε με πολλή διάθεση το παιχνίδι, δημιουργούσε συνέχεια πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα και προσπάθησε να βοηθήσει στη δημιουργία φάσεων για την ομάδα του. Στην επανάληψη σταδιακά έπεφτε η απόδοση του και δεν μπόρεσε να δείξει το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο με το πρώτο 45λεπτο.

Μήτρογλου:

Έχασε σωρεία ευκαιριών ακόμα και σε τετ-α-τετ από καταπληκτικές ασίστ του Ιμπαγάσα και μάλλον δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Άφησε τη θέση του στον Τζιμπούρ στο 65'.

Τζιμπούρ:

Πήρε την θέση του Μήτρογλου στο 65'. Από οριακή θέση οφσάιντ ένα λεπτό αργότερα απέτυχε να σκοράρει (και αυτός με τη σιρά του) με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Φουστέρ. Ακολούθησαν δύο ακόμη αποτυχημένες προσπάθειες με αυτόν τον τρόπο. Ήταν κινητικός, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ.

Γκρέκο:

Στο 74ο λεπτό πέρασε στο ματς αντί του Μανιάτη και δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε.

Βλαχοδήμος:

Πέρασε αντί του Φουστέρ στην αναμέτρηση στο 84' και σε δύο περιπτώσεις πλαγιοκόπησε σωστά την άμυνα των φιλοξενούμενων από δεξιά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ