2012-12-01 23:16:46
Φωτογραφία για Καμίνης κατά Αθανασίου για την Ιθαγένεια: Δεν εφαρμόζουμε την εγκύκλιο
Σχόλιο..Είναι δυνατόν κύριε Καμίνη να πάτε κόντρα σε αυτούς που σας ψήφισαν?Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από εσάς..

Αντιδράσεις όχι μόνο μέσα στην κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και στην αυτοδιοίκηση προκαλεί η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου για την ιθαγένεια, η οποία προβλέπει ότι καμία χορήγηση ιθαγένειας δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου δημοσιευθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει έστω και προσωρινά φρένο στο νόμο Ραγκούση. Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, ο δήμος Αθηναίων θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει κανονικά τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί παροχής ιθαγένειας.

Τυχόν δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει τις εν λόγω διατάξεις ως αντισυνταγματικές δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, παρά μόνον αφού δημοσιευτεί. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που περιέχονται στο έγγραφο που απέστειλε στους δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, στο οποίο οι δήμοι εντέλλονται να μην εφαρμόζουν τις ισχύουσες περί απονομής ιθαγένειας διατάξεις μέχρι τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού όμως αυτές δημοσιευτούν κανονικά.

www.airetos.gr/default.aspx?pageid=6572                                                                  
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ