2012-12-01 20:28:06
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Πρώτη μέρα στο σχολείο χθες για τον 15χρονο Αντώνη
Πρώτη μέρα στο σχολείο για τον Αντώνη Μπουρδούνη η χθεσινή, στα τέλη του Νοέμβρη, δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μετά από πολλές προσπάθειες των γονιών του ώστε να βρεθεί το «πολυπόθητο» όχημα που θα τον μεταφέρει στο ειδικό σχολείο με το αναπηρικό του καροτσάκι, το λεωφορείο του δημοτικού σχολείου της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Αγρινίου βρέθηκε χθες στις 7.15 στο σπίτι, για να πάει τον Αντώνη στο Ειδικό Γυμνάσιο. Αν και τα για τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του Αντώνη το σχολείο είναι δεδομένο και κάποιες φορές βαρετό, η χαρά στο πρόσωπο του αγοριού ήταν ολοφάνερη για την επιστροφή του στα θρανία.

Ο Αντώνης δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το σχολικό λεωφορείο να τον περιμένει και ανυπομονούσε να φύγει από το σπίτι, για να πάει επιτέλους στο σχολείο του, στους φίλους του και σε όλα αυτά που του είχαν λείψει, όλον αυτόν τον καιρό που έμενε σπίτι και περίμενε αυτή τη μέρα. Μαζί του στο αυτοκίνητο της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π .και η μητέρα του που θα τον συνοδεύει καθημερινά στο σχολείο και θα μένει μαζί του μέχρι το μεσημέρι, όταν ο Αντώνης θα τελειώνει τα μαθήματα και θα επιστρέφει στο σπίτι με το σχολικό λεωφορείο.


Οι γονείς του Αντώνη, κ. Ιωάννης και κ. Κλεοπάτρα Μπουρδούνη, ήταν το ίδιο χαρούμενοι με το γιό τους, αφού η ταλαιπωρία τους για την εύρεση ειδικού αυτοκινήτου είχε αίσιο τέλος και το παιδί θα πάψει να στερείται τη μάθηση, τη συναναστροφή του με τους συμμαθητές του και τα ενδιαφέροντα του στο χώρο του σχολείου. Υπήρχαν πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς στο πρόβλημα του Αντώνη. Μερικοί από αυτούς μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά δεν το έκαναν, άλλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη αρμοδιότητα και κάποιοι που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έδωσαν λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης του μαθητή και χάρισαν το χαμόγελο σε ένα 15χρονο παιδί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας ,κ. Βασίλης Αντωνόπουλος και οι συνεργάτες του, προσπαθούσαν να βρουν λύση στην υπόθεση του Αντώνη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ώστε να μη χάσει το παιδί ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Η πρώτη απόπειρα επίλυσης του προβλήματος με μεταφορά του Αντώνη στο σχολείο με ταξί, του οποίου τα έξοδα θα αναλάμβανε η Περιφερειακή Κοινότητα Αιτ/νίας, ήταν αποτυχημένη γιατί το παιδί δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από το όχημα λόγω των κινητικών του δυσκολιών. Το θέμα τελικά διευθετήθηκε μέσω του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο απευθύνθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης. Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας προς τη διεύθυνση της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. ,παραχωρήθηκε το σχολικό λεωφορείο και διαμορφώθηκε επιπλέον δρομολόγιο για να μεταφέρεται ο 15χρονος μαθητής στο Ειδικό Γυμνάσιο στη Νεάπολη.

Ο πατέρας του 15χρονου, κ. Ιωάννης Μπουρδούνης δήλωσε στη «Συνείδηση» : « Θέλω να ευχαριστήσω την εφημερίδα και τους δημοσιογράφους που επιλήφθηκαν αμέσως του θέματος, την Ελληνική Δικαιοσύνη, το νομαρχιακό σύλλογο αναπήρων «Ελπίδα» και τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μαδιά που κατήγγειλε αμέσως το θέμα, το «Χαμόγελο του Παιδιού για τις ενέργειες του, την ένωση γονέων και κηδεμόνων Αγρινίου, την αντιδήμαρχο κα Κων/να Κατσαρή, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Αντωνόπουλο και τον συνεργάτη του κ. Βασίλη Κωστόπουλο για το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξαν για τον Αντώνη, τους συνεργάτες της κ. Τριανταφύλλου που πήραν θέση και τον επισμηναγό κ Σπύρο Παπαχρήστο που παραχώρησε τους οδηγούς για τη μεταφορά του Αντώνη, αλλά και για το συνολικό έργο που προσφέρει η Μοίρα 132. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω όλους αυτούς οι οποίοι δήλωσαν αναρμόδιοι για το θέμα και τελικά ανέλαβαν αρμοδιότητες». Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, στην περιπέτεια της οικογένειας Μπουρδούνη. Εμείς ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στον Αντώνη και χαιρόμαστε πραγματικά που επέστρεψε στο σχολείο και στους συμμαθητές του,που τόσο του είχαν λείψει.

Πηγή: εφημερίδα Συνείδηση
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ