2012-12-01 19:36:30
Φωτογραφία για Συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη η Ξάνθη μετά το Χ με τον Αστέρα
Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε "όρθιος" στην Ξάνθη και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα από την αποβολή του Ουσέρο.

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στα Πηγάδια ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης με το τελικό 1-1 να αφήνει ευχαριστημένους τους φιλοξενούμενους που "απέδρασαν" με έναν βαθμό παρόλο που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Οι ακρίτες είχαν πάρει νωρίς το προβάδισμα (Ονουάτσι 2'), πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν το αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή Ουσέρο 67'), αλλά κάπου εκεί "χτύπησε" ο Καλαντζής ισοφαρίζοντας (72'). Στα επόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε η Ξάνθη πίεσε για ένα δεύτερο γκολ χωρίς αποτέλεσμα.

Το τελικό 1-1 άφησε την Skoda για τέταρτο σερί αγώνα χωρίς νίκη και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Το ευχάριστο τουλάχιστον για τους Ακρίτες ήταν η ισοφάριση του Ατρόμητου στο τέλος απέναντι στον Άρη η οποία και δεν άφησε του Θεσσαλονικείς να τους προσπεράσουν.


Από την άλλη ο Αστέρας έδειξε και στην Ξάνθη τις αδυναμίες που έχει εκτός έδρας. Μπορεί τελικά να πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με παίκτη λιγότερο, αλλά στο διάστημα που έπαιζε 11 με 11 δεν απείλησε στο ελάχιστο την εστία του Λοντίγκιν.

Πλέον ο Αστέρας μετράει μακριά από την Τρίπολη μόλις μία νίκη σε 7 αγώνες, την ώρα που στην έδρα του έχει 6/6. Ο βαθμός πάντως που απέσπασε σήμερα τον έφερε στους 25 και προσωρινά στη δεύτερη θέση (σ.σ. ο ΠΑΟΚ έχει 24 και παίζει αύριο στη Βέροια).

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διατητές: Κομίνης, Ευθυμιάδης, Σίπκας

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος (Νάκας 82'), Μαρσελίνιο, Μαρίν (Πλατέλλας 60'), Ονουάτσι (Μαρκόβσκι 74'), Φλίσκας, Βασιλακάκης, Κομεσίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Καστέλς, Ρούσσης, Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (Καλαντζής 59'), Φραγκουλάκης (Καρντάσιο 46'), Ναβάρο (Αλβάρεζ 78'), Ντο Κάρμο.

Γκολ: Ονουάτσι 2' - Καλαντζής 72'

Δοκάρια: -

Κίτρινες: Γούτας 16, Φλίσκας 44', Βάλλας 70', Μαρσελίνο 83' - Ουσέρο 21', Ράγιος 33', Καρντάσιο 63', Ντο Κάρμο 88'

Κόκκινες: Ουσέρο (2η κιτρ.) 67'

Η αναμέτρηση

Γκολ και... τέλος το πρώτο ημίχρονο

Με το καλημέρα του παιχνιδιού η Skoda Ξάνθη πήρε το προβάδισμα. Η καλύτερα άμυνα του πρωταθλήματος κοιμήθηκε στο 2ο λεπτό σε εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων και η χειρότερη επίθεση της λίγκας το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Συγκεκριμένα ο Ονουάτσι βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φούλοπ. Ήταν το πρώτο γκολ της ακριτικής ομάδας μετά από 289 λεπτά, με τον Νιγηριανό να είναι αυτός που είχε σκοράρει και το τελευταίο.

Συνήθως ένα γρήγορο γκολ βοηθάει την εξέλιξη της αναμέτρησης όσον αφορά το θέαμα. Το συγκεκριμένο όμως τέρμα οδήγησε την Ξάνθη αφοσιωθεί αποκλειστικά στα αμυντικά της καθήκοντα καθώς το τρίποντο ήταν ζωτικής σημασίας. Ο Αστέρας πήρε την κατοχή (68-32% στο ημίχρονο), ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ο απολογισμός μετά τα πρώτα 45 λεπτά για τους φιλοξενούμενους ήταν 4 τελικές, όλες άστοχες και ακίνδυνες για το τέρμα του Λοντίγκιν. Οι παίκτες του Κωστένογλου αρκέστηκαν στο να κρατήσουν το προβάδισμα, το οποίο παραλίγο να διευρύνουν στο 45' σε στημένη φάση αλλά ο Φούλοπ πρόλαβε τον Βάλλα πριν αυτός σκοράρει με κεφαλιά.

Έμεινε με 10 και ισοφάρισε

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ξάνθη μπήκε με πιο επιθετική διάθεση και δύο φορές απείλησε με τον Ονουάτσι. Πρώτα στο 50' όταν ο Φούλοπ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Νιγηριανού και στη συνέχεια στον 58' όταν τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Τσαμπούρης.

Ακολούθησε στο 68' η αποβολή του Ουσέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα στο χώρου του κέντρο και πολλοί πίστεψαν ότι κάπου εκεί θα ''κλείδωνε'' η νίκη για την Ξάνθη. Ωστόσο στο 72' ο Καρνάτσιο έβγαλε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της ακριτικής άμυνας όπου ο αφύλακτος Καλαντζής με κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε.

Μετά το 1-1 ήταν η σειρά του Αστέρα να μιμηθεί την Ξάνθη του πρώτου ημιχρόνου και να της δώσει χώρο για να κρατήσει το αποτέλεσμα, έχοντας φυσικά την δικαιολογία του αριθμητικού μειονεκτήματος. Οι ακρίτες πίεσαν γα το δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία πέρα από μια κεφαλιά του Νάκα στο 88' που έδιωξε ο Φούλοπ σε κόρνερ.

MVP

Μπήκε στο 59' και 13 λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε την μοναδική καλή στιγμή της ομάδα τους. Ο Χρήστος Καλαντζής "εκτέλεσε" τον Λοντίγκιν και αποδείχθηκε η "χρυσή" αλλαγή του Σάκη Τσιώλη.

Αδύναμος κρίκος

Η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος επιβεβαίωσε τον τίτλο της στο 72'. "Κοιμήθηκε" παρόλο που είχε παίκτη παραπάνω στο συγκεκριμένο διάστημα με αποτέλεσμα ο Αστέρας να σκοράρει στερώντας από την Ξάνθη το πολύτιμο τρίποντο.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ