2012-12-01 10:54:35
Φωτογραφία για Το ψάρι Ομπάμα!
Μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης και την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να πανηγυρίζει για μία νέα... διάκριση. Έγινε ο ένας από τους πέντε αμερικανούς προέδρους και αντιπροέδρους που έχουν ψάρια με το όνομά τους. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μέιντεν του τμήματος Βιολογίας του πανεπιστημίου του Σεντ Λούις και ο Δρ. Στίβεν Λέιμαν της εταιρείας συμβούλων Geosyntec ανακάλυψαν ένα νέο είδος μικροσκοπικής πέρκας, το οποίο και περιγράφουν στην επιθεώρηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Αλαμπάμα.

«Επιλέξαμε τον Μπαράκ Ομπάμα εξαιτίας της ηγεσίας του σε περιβαλλοντικά θέματα, ιδιαίτερα στους τομείς της καθαρής ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και επειδή είναι ένας από τους πρώτους ηγέτες μας που προσέγγισαν την προστασία του περιβάλλοντος από μια πιο παγκόσμια σκοπιά», δήλωσε ο Δρ. Λέιμαν.

Οι ερευνητές ονόμασαν επίσης άλλα συγγενή είδη του ίδιου ψαριού Μπιλ Κλίντον, Θίοντορ Ρούσβελτ, Τζίμι Κάρτερ και Αλ Γκορ, επικαλούμενοι την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα.


Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι επέλεξαν τον Τέντι Ρούσβελτ επειδή δημιούργησε προστατευόμενα εθνικά πάρκα, τον Τζίμι Κάρτερ για την ενεργειακή του πολιτική και την ανθρωπιστική του δράση μετά την προεδρική του θητεία, τον Μπιλ Κλίντον για την προστασία της άγριας φύσης και τον Αλ Γκορ, τον μοναδικό αντιπρόεδρο στη λίστα, για την προώθηση της περιβαλλοντικής ατζέντας, αλλά και λόγω της καταγωγής του από το Τενεσί, όπως και το ψάρι.

Οι μικροσκοπικές αυτές πέρκες έχουν μέγιστο μήκος 5 εκατοστά και ζουν στα ποτάμια και τα ρυάκια, στη βόρεια Αλαμπάμα και το ανατολικό Τενεσί. Οι δύο ερευνητές ανακάλυψαν τα νέα είδη για πρώτη φορά στους ποταμούς Ντακ και Μπάφαλο.

Η Etheostoma Obama είναι μακρόστενη και έχει πορτοκαλί και μπλε στίγματα, καθώς και ένα χαρακτηριστικό πτερύγιο με έντονες πορτοκαλί ρίγες. Τα αρσενικά φτάνουν μέχρι τα 4,8 εκατοστά σε μήκος.

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ