2012-12-01 07:52:02
Φωτογραφία για Πύργος: Συγκέντρωση τροφίμων με πρωτοβουλία της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης
Με βασικό στόχο και μήνυμα, «κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μην είναι άδειο» τα μέλη της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολιτεία Ηλιδας – Αρχαίας

Ολυμπίας και το Σύλλογο Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες» έλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όλους τους άπορους συμπολίτες μας.

Παρά τις άσχημες χθεσινές καιρικές συνθήκες, μέλη των τριών συλλόγων, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Πύργου προκειμένου να συγκεντρώσουν τις προσφορές των δημοτών αλλά και να διαθέσουν λαχνούς στα καταστήματα της πόλης έναντι 2 ευρώ προκειμένου με τα χρήματα αυτά να ψωνίσουν είδη διατροφής που απαιτούν συντήρηση ψυγείου.

Ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Λαγκαδινός εξήρε τις προσπάθειες των δυο προαναφερόμενων συλλόγων και τους ευχαρίστησε για την θερμή συμπαράσταση τους τονίζοντας ότι χάρις τις γνωριμίες τους στην πόλη του Πύργου έχουν καταφέρει οι δράσεις τους να βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση.


«Εμείς δεν σταματάμε παρά τον άσχημο καιρό, είμαστε πάντα στις επάλξεις για αυτό θα είμαστε και αύριο (σ.σ. σήμερα) εδώ με την λαχειοφόρο μας και παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να έρθουν και να προσφέρουν ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο μακαρόνια ώστε να μην μείνει κανένας άνθρωπος, κανένας συμπολίτης που περνά δύσκολες καταστάσεις, χωρίς τρόφιμα τα Χριστούγεννα. Ευχαριστώ τους συλλόγους μέσα από την καρδιά μου.

Σχεδιάζουμε να ζητήσουμε από τα καταστήματα την στήριξη τους και ελπίζουμε ότι θα συμπαρασταθούν όσο μπορούν. Αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα οικονομικά για όλους, αλλά έναν λαχνό των 2 ευρώ πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να προσφέρουν για όλους όσους έχουν ανάγκη». Τα μέλη της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης θα βρίσκονται για τον ίδιο σκοπό, το Σάββατο το πρωί στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας.

«Ενωμένοι μπορούμε»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτεία Ηλιδα- Αρχαία Ολυμπία κ. Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη επισήμανε ότι βρίσκονται όλοι μαζί ενωμένοι στην προσπάθεια της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης ώστε τις γιορτές των Χριστουγέννων να μην μείνει κανένα τραπέζι άδειο.

«Καλούμε όλους τους πολίτες της Ηλείας όπου μπορούν, γιατί θα περάσουμε απ’ όλες τις πόλεις του Νομού να προσφέρουν ένα πακέτο ρύζι, ένα πακέτο ζάχαρη, ένα καφέ. Επίσης να συμβάλουν με τους λαχνούς ώστε με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε να μπορέσουμε να αγοράσουμε για τους ανθρώπους που υποφέρουν, ευπαθή τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο. Το αυτοκίνητο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης θα βρίσκεται στην πλατεία του Πύργου και σας περιμένει όλους.

Αυτές τις μέρες ας απλώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλον και ας βοηθηθούμε όλοι μαζί. Ας βοηθήσουμε το συνάνθρωπο μας. Με τη βροχή, τον αέρα και το κρύο τα μέλη των συλλόγων βρίσκονται εδώ με βασικό στόχο να μπορέσουμε να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Το αυτοκίνητο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης σας περιμένει όλους αύριο μέχρι τις 2 το μεσημέρι, όποιος μπορεί ας προσφέρει».

Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου εξέφρασε τη στήριξη της στην προσπάθεια που καταβάλλεται και τόνισε πως στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα. «Όλοι μαζί για τον συνάνθρωπο που αυτή την εποχή περνά δύσκολα, δεν έχει να φάει, υποφέρει. Να βοηθήσουν ώστε τα Χριστούγεννα να τα περάσουν και σε αυτές τις οικογένειες με ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι».

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καλό μήνα σε όλους...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καλό μήνα σε όλους...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ