2012-12-01 01:37:02
Φωτογραφία για «Να μην λειτουργεί η Βουλή σαν μάζωξη που μιλά όποιος προλάβει»
Για «κουτσή βουλή» κάνει λόγο σε σημερινή δήλωσή του ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, εξαιτίας του ότι... στη συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, κατάφεραν να μιλήσουν μόνο οι 14 από τους 97 εγγεγραμμένους βουλευτές.

Ο κ. Βουδούρης ζητά να αλλάξει η διαδικασία οργάνωσης των συζητήσεων στην Ολομέλεια αφού όπως σημειώνει: «Στη Βουλή οι όροι της λογικής αντιστρέφονται. Αντί να προσαρμοστεί η διαδικασία στο περιεχόμενο, προσαρμόζεται το περιεχόμενο στη διαδικασία. Δεν ξεκινάμε από το ερώτημα: πόσος χρόνος χρειάζεται για να λειτουργήσει ουσιαστικά μια δημοκρατική συζήτηση. Ορίζεται ένας χρόνος (με πιο κριτήριο άραγε;) και... όποιος προλάβει! Η διαδικασία αυτή είναι αδικαιολόγητη και προσβλητική, όχι μόνο για τους βουλευτές, αλλά κυρίως για το θεσμό της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί σαν μια μάζωξη όπου μιλάει όποιος προλάβει. Οφείλει να θεσπίσει κανόνες ισονομίας και ολοκληρωμένου διαλόγου με πειθαρχία στους κανόνες».

«Και όταν αυτοί οι κανόνες δεν επιτρέπουν τον ολοκληρωμένο διάλογο, πρέπει να προσαρμόζονται οι κανόνες και όχι να κουτσουρεύεται ο διάλογος», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βουδούρης.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ