2012-11-30 17:30:03
Φωτογραφία για Αμερικάνος, Κουτσού στηρίζουν Λιλλήκα
Ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ του ΕΥΡΩΚΟ Στέλιο Αμερικάνο και τον Βουλευτή Νίκο Κουτσού συναντήθηκαν με τον κ. Λιλλήκα και μετά τη συνάντηση, σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν στη στήριξη τους στον κ. Λιλλήκα.

Ο κ. Αμερικάνος ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της απόφασης του ΕΥΡΩΚΟ για κατά βούληση ψήφο στις επικείμενες προεδρικές εκλογές οι : Νίκος Κουτσού, Στέλιος Αμερικάνος, Ελένη Βραχίμη, Στράτος Παναγίδης, Γιάννης Κουλουντής, Αλέκος Νικολάου, Αλέκος Πατσαλίδης, Νίκη Παντελίδου, Νεόφυτος Χρυσοχόος, Νεόφυτος Ησυχίου και Γιάννης Κοζάκος, συνεπικουρούμενοι από πλειάδα στελεχών του ΕΥΡΩΚΟ, μελών και ψηφοφόρων του κόμματος δηλώνουν την πλήρη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.

Ο Γιώργος Λιλλήκας έχει συνταχθεί με την πλειοψηφία του λαού μας την κρισιμότερη ώρα της σύγχρονης ιστορίας του, το δημοψήφισμα του 2004 και σε αυτή τη γραμμή παρέμεινε έκτοτε αταλάντευτος και συνεπής, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι μπορεί να αποτελέσει γνήσιο εκφραστή της αγωνιστικής διεκδικητικής πολιτικής στο Κυπριακό, είπε ο κ
. Αμερικάνος προσθέτοντας πως την ίδια προσέγγιση καταθέτει και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης απορρίπτοντας τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού κατ΄ απαίτηση της Τρόικας και αρνείται τη μετατροπή της πατρίδας μας σε σύγχρονο προτεκτοράτο εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα.

Δεν κρυβόμαστε θα δώσουμε τη μάχη για την εκλογή του με ήθος επιχειρήματα και πλήρη στη διαφορετική άποψη και στους υπόλοιπους υποψηφίους, είπε ενώ κληθείς να σχολιάσει την «οργίλη αντίδραση» του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ στη κίνηση να δηλώσουν τη στήριξη στην υποψηφιότητα Λιλλήκα, ο κ, Αμερικάνος είπε πως η προσπάθεια ταυτίζεται με τις πάγιες πολιτικές θέσεις του κόμματος.

«Δεν υπηρετούμε ούτε ταυτιζόμαστε με άτομα, υπηρετούμε και ταυτιζόμαστε με τις πολιτικές θέσεις που στηρίξαμε διαχρονικά», συνέχισε και προσθέτοντας ότι «νιώθουμε ότι έχουμε υποχρέωση στην ίδια μας τη συνείδηση, στη διαχρονική μας πορεία να στηρίξουμε τον υποψήφιο που θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή υπηρετεί τα ιδανικά και τις θέσεις κατέληξε αναφέροντας ότι «διαφορετική αντιμετώπιση θα αποτελούσε ακύρωση της πορείας μας».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος εκφράζοντας ικανοποίηση καθώς ο αρχικός στόχος να προωθηθεί η ιδέα της ενότητας πέρα από το επίπεδο των κομμάτων, σε επίπεδο ανθρώπων και πολιτών σημειώνει συνεχή επιτυχία με την ενότητα, να γίνεται πραγματικότητα και δημιουργείται συσπείρωση ανθρώπων και δυνάμεων από όλους τους κομματικούς και ιδεολογικούς χώρους, έξω από πρόσωπα, αλλά γύρω από την ιδέα αγωνιστικής και διεκδικητικής πολιτικής στο Κυπριακό και μια πολιτική αναπτυξιακού χαρακτήρα και οικονομικής ανεξαρτησίας που τόσο χρειάζεται ο τόπος σήμερα.

Δήλωσε σε βέβαιος ότι «με όλους τους συναγωνιστές, από όλα τα κόμματα και όλους τους πολίτες που έχουν συστρατευτεί μπορούμε τον ερχόμενο Φεβρουάριο να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση και να διεκδικήσουμε λύση που θα μας οδηγεί σε μια ελεύθερη πατρίδα με ένα δημοκρατικό πολίτευμα και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες κατοχυρωμένα για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εξέφρασε δε σιγουριά ότι «με ενωμένο το λαό έχουμε τις δυνατότητες και τα μέσα να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση αποφεύγοντας την υποθήκευση της προοπτικής ανάπτυξης και τη νέα γενιά αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που μας προσφέρει ο ύπαρξη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της ΚΔ και προχωρώντας με τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος».

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ