2012-11-30 14:35:02
Φωτογραφία για Παγωμένα τα τέλη του ΧΥΤΑ και για το 2013
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παραμείνουν παγωμένα τα τέλη χρήσης των ΧΥΤΑ Μαγνησίας, τόσο για τους δήμους όσο και για τους ιδιώτες χρήστες του. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το ...Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Μαγνησίας στην τελευταία συνεδρίασή του. Όπως επισημάνθηκε, παρά το γεγονός ότι μειώνονται σταθερά οι ποσότητες απορριμμάτων που απορρίπτονται στο ΧΥΤΑ, και ο ΣΥΔΙΣΑ χάνει πόρους, εν τούτοις, η παρούσα οικονομική συγκυρία απαιτεί να στηριχθούν τόσο οι δήμοι όσο και οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Τα τέλη χρήσης που θα ισχύσουν για το 2013 έχουν ως εξής:

Για όλους τους Δήμους της χερσαίας Μαγνησίας, πλην του Δήμου Αλμυρού, το τέλος χρήσης παραμένει στα 11,50 €/τόνο.

Για τον Δήμο Αλμυρού, λόγω του κόστους λειτουργίας του ΣΜΑ, το τέλος χρήσης παραμένει στα 13,50€ /τόνο.

Για τις βιομηχανίες, τις ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς απορριμμάτων και τους μεγάλους χρήστες, το τέλος χρήσης παραμένει στα 20,00€ /τόνο.

Για τις μικρές βιοτεχνίες και τους ιδιώτες το τέλος χρήσης παραμένει στα 12,00€ /τόνο.

Επίσης υπενθυμίζεται πως για να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και οικιακών αντικειμένων από ιδιώτες στα ρέματα και στο περιβάλλον, συνεχίζει να ισχύει η δυνατότητα σε ιδιώτες και φυσικά πρόσωπα να μεταφέρουν με δικά τους μέσα μέχρι 500 κιλά και για δύο φορές το χρόνο τέτοια απορρίμματα χωρίς να πληρώσουν κανένα τέλος χρήσης στον Σύνδεσμο.

almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ