2012-11-30 12:10:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής - Εκ νέου από την Κυριακή
Νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Από το απόγευμα θα συννεφιάσει και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τοπικά ισχυρά.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά περιόδους, έως την Δευτέρα. Πρόσκαιρη βελτίωση την Τρίτη. Στοιχεία για νέα μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη.

2. Έρχεται ο χειμώνας τη νέα εβδομάδα. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα. Κρύο την Τρίτη.

3. Ενίσχυση ανέμων στο Ιόνιο, Δευτέρα - Τρίτη έως θυελλώδεις 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, καταιγίδες πιθανώς ισχυρές περιμένουμε τις πρωινές ώρες. Ύφεση το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 9 με 10 στα ορεινά και 12 με 13 στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί- νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.


Την Κυριακή 2/12 εκ νέου έντονες καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 8 με 9 στα ορεινά και 11 με 12 στα πεδινά. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Χειμωνιάτικου τύπου μεταβολή περιμένουμε την Δευτέρα 3/12, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Αναμένεται πολύ νερό. Το βράδυ φαίνεται να σημειώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά των περιοχών της Ανδρίτσαινας και της Λαμπείας. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση και θα ανέλθει στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά-ημιορεινά. Περαιτέρω πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί ισχυροί 6 με 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Την Τρίτη 4/12, περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με λιακάδα και αρκετό κρύο. Η θερμοκρασία σε χειμωνιάτικα επίπεδα δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 13 βαθμούς στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες θυελλώδεις βοριάδες 8, πιθανώς θύελλα 9 μποφόρ στο Ιόνιο με σταδιακή εξασθένηση.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, νέα ατμοσφαιρική διαταραχή με αρκετές βροχές φαίνεται από την Τετάρτη 5/12.

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέκδοτο: Έλληνας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέκδοτο: Έλληνας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ