2012-11-30 10:25:02
Φωτογραφία για Οι Βαλκάνιοι θα φέρουν τις γιορτές στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης
της Άννης Καρολίδου

Στα εορταστικά long weekends και στους Βαλκάνιους γείτονες ποντάρει η αγορά της πόλης, για να πάρει ανάσα από τις ασφυκτικές συνθήκες που κυριαρχούν Πολύ συγκρατημένες είναι οι προσδοκίες των τουριστικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης για την περίοδο των φετινών γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από τα πρακτορεία των Αθηνών δείχνουν ότι η φετινή top season της χειμερινής περιόδου, δεν θα προσελκύσει στην πόλη, για μία ακόμη χρονιά, εσωτερικό τουρισμό.

Η κάποια μεγαλύτερη κίνηση που αναμένεται, θα οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους Βαλκάνιους, που θα θελήσουν να περάσουν τις ημέρες των γιορτών στη Θεσσαλονίκη, που ήδη έχει αρχίσει να βάζει τη γιορτινή της φορεσιά, παρά το δύσκολο οικονομικό κλίμα, τα άπειρα κλειστά μαγαζιά και τους σωρούς των σκουπιδιών που ακόμη εκθέτουν την πόλη και το επίπεδο του πολιτισμού μας.


«Η προώθηση των οργανωμένων πακέτων για τις ημέρες των γιορτών, που τα παλαιότερα χρόνια πάντοτε έφερναν επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και πολλούς από την Αθήνα, κινείται σε πολύ συγκρατημένα επίπεδα. Άλλωστε, μετά τα πολύ περιορισμένα αποτελέσματα της διαφημιστικής καμπάνιας που είχαν κάνει πέρυσι τουριστικά γραφεία των Αθηνών, φέτος κινούνται πιο προσεκτικά», επισημαίνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αρ. Θωμόπουλος, προσθέτοντας:

«Η αγορά την περίοδο των γιορτών, φέτος, θα κινηθεί από Βαλκάνιους επισκέπτες, οι οποίοι εκτιμούμε ότι για την Πρωτοχρονιά θα δώσουν πληρότητες στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ακόμη και μεγαλύτερες του 70%. Επειδή τόσο η παραμονή Χριστουγέννων όσο και η παραμονή του Νέου Έτους πέφτουν Δευτέρα, προσφέρονται για αυτό που λέμε, long weekend, οπότε εκτιμώ ότι πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να κάνουν Χριστούγεννα ή να αλλάξουν χρονιά στη Θεσσαλονίκη».

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης είχε φιλοξενήσει στη πόλη τουριστικούς πράκτορες από τριάντα τρία γραφεία της Βουλγαρίας, προκειμένου να γνωρίσουν τις ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές υποδομές της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορούν να τη συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους για τις ημέρες των γιορτών.
Voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ