2012-11-30 10:08:56
Φωτογραφία για Πάτρα: Λιτή αλλά με λάμψη ψυχής η εορτή για τον Απόστολο Ανδρέα
Ο βροχερός καιρός, που από χθες επικρατεί στην Πάτρα, δεν πτόησε τους προσκυνητές από πολλές περιοχές να προσέλθουν για να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις τις αφιερωμένες στη μνήμη του πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα.

Χθες το απόγευμα στον νέο ναό τελέστηκε ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και πλειάδα Μητροπολιτών.

Στις 10.00 την νύκτα άρχισε η νυκτερινή Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο νέο ναό.

Σήμερα το πρωί θα τελεστούν δύο λειτουργίες. Η πρώτη άρχισε στις 6.00 το πρωί και θα τελεστεί στον παλαιό ναό και θα ολοκληρωθεί στις 9.30.

Στον νέο ναό ο Ορθρος θα αρχίσει στις 7.30 και θα ακολουθήσει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομο, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, Μεσσηνία κ. Χρυσόστομο, Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο.


Στις 10.45 το πρωί θα τελεστεί η Δοξολογία, στην οποία θα παρευρεθούν οι τοπικές αρχές και άλλοι προσκαλεσμένοι. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Αχαΐας Αθ. Νταβλούρος, παρόντος και του αχαιού υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, ενώ τη Νέα Δημοκρατία ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, Λάμπρος Ζωγράφος. Τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα τα εκπροσωπήσει.

Πηγή: εφημερίδα πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ