2012-11-30 08:43:04
Φωτογραφία για Δώνης: «Χρειάζεται ηρεμία και ωριμότητα στο παιχνίδι μας»
Ο Γιώργος Δώνης με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, τις σκέψεις του για το παιχνίδι με την Βέροια, αλλά και για τις επιστροφές των Γκαρσία και Γεωργιάδη.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι αρχικά για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του του όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

«Εμείς ακολουθούμε την ίδια λειτουργία σε όλα τα παιχνίδια ώστε ν’ αναλύουμε γενικώς το κάθε παιχνίδι, ποια πράγματα δεν ήταν όπως τα θέλαμε ώστε να πρέπει να τα βελτιώσουμε και να προχωρήσουμε και κάποια πράγματα που μπορεί να λειτούργησαν σωστά. Νομίζω ότι, γενικώς μέχρι τώρα, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα σε κάποιες φάσεις παιχνιδιού, όπου πρέπει να συγκεντρωθούμε περισσότερο ώστε να βρούμε καλύτερες λύσεις και να βρούμε καλύτερες τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο. Μπορώ να πω περιληπτικά πάρα πολύ απλά ότι θεωρώ πως μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια, γιατί πολλές φορές λειτουργούμε και κάνουμε αβίαστα λάθη, που είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθούμε πάρα πολύ και με συνέπεια όταν ο αντίπαλος κερδίσει την μπάλα να μην είναι τόσο οργανωμένος απ’ όσο όταν τον περιμένεις
. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα και να μην κάνουμε αυτά τα λάθη, να είναι σε μικρότερο βαθμό αλλά και να έχουμε κάποιες καλύτερες τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο. Στο κομμάτι οργανωμένης άμυνας, όπως επιλέξαμε κάποιες στιγμές, νομίζω πήγε καλά με τον Ολυμπιακό αλλά όταν είναι τόσα πολλά τα λάθη όταν έχεις την μπάλα είναι λογικό ν’ αντιμετωπίζεις προβλήματα. Είναι κάποιες φάσεις του παιχνιδιού που προσπαθούμε συνέχεια να βελτιωθούμε, κάποια πράγματα μπορεί να θέλουν περισσότερη δουλειά μέσα στο γήπεδο, το κάνουμε μέσα σε όλες τις αναλύσεις ώστε παιχνίδι με παιχνίδι να δείξουμε ότι σ’ αυτόν τον τομέα μπορούμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι».

- Σε σχέση με τα πλάνα τα οποία είχατε όταν ξεκινούσατε την προετοιμασία, την ομάδα, τις δυνατότητές της, έχει συμβεί κάτι, έχει προκύψει κάτι που να σας κάνει ν’ αμφιβάλλετε για αν οι σκέψεις που κάνατε τότε μπορούν να γίνουν πλέον πράξη με τα πράγματα όπως έχουν αυτή τη στιγμή;

«Εγώ δεν μπαίνω καθόλου σ’ αυτήν τη διαδικασία. Όταν μπαίνω σε διάφορες συζητήσεις και με τη διοίκησή μας κοιτάμε να δούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι σε κάποια πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν μέσα από την ομάδα ή έξω από την ομάδα. Αλλά από εκεί και πέρα το να μπαίνουμε κάθε εβδομάδα σε μια λογική ότι πως είμαστε, τι πράγμα πηγαίνει καλά, τι δεν πηγαίνει καλά ότι να κάνουμε συνέχεια αναθεωρήσεις γύρω από το υλικό της ομάδας θεωρώ ότι είναι πολύ λάθος κι ότι δεν πρέπει να μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι το μόνο που θα πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι πως μπορούμε να βελτιωθούμε, τι δουλειά πρέπει να γίνεται στην προπόνηση, να βάζουμε επιμέρους στόχους, είτε να βελτιώνεται η ομάδα ατομικά είτε να βελτιώνονται οι παίκτες μας ατομικά και μέσα από αυτήν τη βελτίωση σε όποιο ποσοστό κι αν έρθει θα δούμε και βελτίωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άρα θεωρώ ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να μπαίνω εγώ συνέχεια από εβδομάδα σ’ εβδομάδα σε κάποια πράγματα τέτοια, το μόνο που σκέφτομαι είναι το πώς εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου, με τις αναλύσεις που κάνουμε, με το είδος της προπόνησης που κάνουμε θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους ώστε να βελτιώνεται ο παίκτης ατομικά κι η ομάδα ομαδικά».

- Πλέον σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;

«Προσπαθούμε αυτήν την εβδομάδα πιο πολύ να βρούμε έναν τρόπο ηρεμίας θα ‘λεγα και ωριμότητας μέσα στον αγωνιστικό χώρο ώστε να δείξουμε ότι και ποιότητα με την μπάλα στα πόδια έχουμε και ότι οι παίκτες μας έχουν τη δυνατότητα να είναι παραπάνω ήρεμοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο ώστε να κάνουμε λιγότερα λάθη με την μπάλα, να κάνουμε καλύτερες επιλογές ώστε από το παιχνίδι της Κυριακής να δείξουμε μια μεγαλύτερη πρωτοβουλία, μια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι σ’ αυτό το κομμάτι η πίεση και το άγχος δεν κάνουν καλό και θεωρώ ότι από το παιχνίδι της Κυριακής θα δείξουμε ότι σ’ αυτό το πράγμα είμαστε καλύτεροι».

- Υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή των τραυματιών Γκαρσία και Γεωργιάδη;

«Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις … Εντάξει, εγώ ακολουθώ κατά βήμα τις εντολές του ιατρικού τιμ. Ο Γεωργιάδης κι ο Γκαρσία δεν προπονούνται αυτή τη στιγμή με την ομάδα και μέχρι να δούμε ‘ότι δεν έχουν ενοχλήσεις, ν’ αρχίσουν να τρέχουν και σιγά – σιγά να μπουν στην ομάδα νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο».

- Την Κυριακή στη Βέροια, οι σκέψεις σας για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τον επικείμενο αντίπαλο;

«Ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός δεν αλλάζει σε κάτι από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Εχουμε δει την ομάδα της Βέροιας, νομίζω πως είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο και ποιότητα. Εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε το δικό μας πλάνο, να κοιτάξουμε να περιορίσουμε τις δυνατότητες που έχει η αντίπαλη ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι που όπως όλα τα παιχνίδια θεωρώ για την ομάδα μας είναι δύσκολα. Πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε καλοί, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», ολοκλήρωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

 
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ