2012-11-30 01:03:27
Φωτογραφία για Ολυμπιακός-Παναχαϊκή 2-0: Πρόκριση... αέρα!
Συντάκτης: Γιώργος Κυριακόπουλος 

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Παναχαϊκή, επικράτησε 2-0 των Αχαιών και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, χάρις σε δύο κεφαλιές των Τζεμπούρ και Μήτρογλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Πίτκα και κατάφεραν να… λύσουν τον «Γόρδιο δεσμό» της άμυνας των φιλοξενούμενων με τις κεφαλιές του Αλγερινού (46’) και του Έλληνα φορ (71’). Πλέον, το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα μεταβεί στην Πάτρα για τον επαναληπτικό της 3ης φάσης με λιγότερο… άγχος, ενώ αντίθετα, οι Αχαιοί θα τα παίξουν όλα για όλα για την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλησε να βρει τους… διαδρόμους προς την εστία του Πίτκα, αλλά η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων δεν έδινε… δικαίωμα στους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οι Αχαιοί παρουσιάστηκαν με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς, με στόχο να «χτυπήσουν» στην κόντρα.


Μάλιστα, στο 4’ ο Βασιλαντωνόπουλος μπήκε από τον άξονα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που έκανε άουτ, ενώ στο 11’ το πλασέ του Βουνκ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγιερι, ο οποίος μπλόκαρε.

Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 17’ με τον Τζεμπούρ, αλλά η κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αλγερινός έκανε την κάθετη μπαλιά στον Πάντελιτς, αλλά το πλασέ του Σέρβου δεν ήταν καλό και πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι με τον Βλαχοδήμο, αλλά το σουτ που έκανε στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ. Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Βουνκ, ο οποίος άνοιξε αριστερά στον Λίτση, αλλά το σουτ δεύτερου βρήκε σε ετοιμότητα τον Μέγιερι, ο οποίος μπλόκαρε.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στα καρέ του Πίτκα, όταν ο Βλαχοδήμος έκανε την μπαλιά, αλλά ο Πάντελιτς δεν κατάφερε να βάλει την προβολή όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του Τζεμπούρ δεν ανησύχησε τον Πίτκα που μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς στην πρώτη φάση μπροστά στα καρέ των Αχαιών, ο Τζεμπούρ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα στο 46’ και έδιωξε το… άγχος που… πήγαινε να δημιουργηθεί στους παίκτες των Πειραιωτών.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «ερυθρόλευκους», καθώς στο 56’ το δυνατό σουτ του Γκρέκο έφυγε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Παναχαϊκή έχασε σημαντική ευκαιρία να φέρει το ματς στα… ίσια, όταν ο Γκούρτσας κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 61’ ο Ζαρντίμ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Φετφατζίδη και Μήτρογλου αντί των Φουστέρ και Πάντελιτς, αντίστοιχα και ο Έλληνας επιθετικός τον… δικαίωσε δέκα λεπτά αργότερα, καθώς με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Γκρέκο, διαμόρφωσε το 2-0.

Στο 78’ ο Τζεμπούρ έχασε σημαντική ευκαιρία να δώσει διαστάσεις… θριάμβου για τους γηπεδούχους, καθώς βρέθηκε απέναντι στον Πίτκα, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Παναχαϊκής απέκρουσε και στην συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο, το παιχνίδι «έκλεισε» με μία ακόμα καλή στιγμή για τους Πειραιώτες, καθώς στο 95’ ο Μασάντο εκτέλεσε απ΄ ευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θάνος (Γρεβενών), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Βοσκόπουλο, Άντονι, Φέισα.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Παπάζογλου, Φέισα, Πάντελιτς (61’ Μήτρογλου), Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (78’ Μασάντο), Φουστέρ (61’ Φετφατζίδης), Ντιακιτέ, Γκρέκο, Ζαραδούκας.

Παναχαϊκή: Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ (92’ Κοκκίνης), Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85’ Ουρτάδο), Λίτσης (72’ Ντίνας), Βοσκόπουλος, Φατιόν, Γκούρτσας.
onsports
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ