2012-11-29 18:30:11
Φωτογραφία για Μυστική συμφωνία Γερμανίας - ΔΝΤ για Ελλάδα
Μετά τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες, ως γνωστόν, είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα και... τρίτου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Και μάλιστα, αυτή τη φορά, εξαιρετικά «γενναίου».

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε το Βερολίνο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup. Κι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που το Ταμείο συναίνεσε, σε αυτή τη φάση, σε ένα περιορισμένο haircut, το οποίο είναι ξεκάθαρο ότι δεν καλύπτει τις προβλέψεις των οικονομολόγων του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Με βάση τη μυστική συμφωνία, όμως, διασφαλίστηκε η ηρεμία για ένα 10μηνο, έως ότου ξεπερασθεί ο σκόπελος των εκλογών στη Γερμανία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει η Άνγκελα Μέρκελ πρόβλημα στις κάλπες.

Η επίθεση Στάινμπρουκ στην κυβέρνηση, την περασμένη εβδομάδα, αποδεικνύει εμπράκτως ότι το προεκλογικό κλίμα στη Γερμανία θα είναι ιδιαιτέρως θερμό και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που το Βερολίνο και η καγκελαρία ζήτησαν από το ΔΝΤ να κατεβάσει τους τόνους. Όπερ κι εγένετο.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ