2012-11-29 16:00:05
Φωτογραφία για Σηκώνουν μανίκια στην Πάφο για υδρογονάνθρακες
Τρεις μέρες μετά την πρώτη συνεδρία της, η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Υδρογονανθράκων της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου “σηκώνει μανίκια” προκειμένου να περάσει... σε πρακτικό πλέον στάδιο η προσπάθεια εμπλοκής της Πάφου στις διεργασίες για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Δημοκρατίας.

Στα πλαίσια αυτά, αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», οι μετέχοντες στη νέα επιτροπή προωθούν το σχεδιασμό σε κέντρα λήψης αποφάσεων με στόχο την ενημέρωση κατ’ αρχήν των αρμοδίων φορέων για τα αιτήματα της Πάφου, αλλά και την ενημέρωση των μελών της ΣΕΚΟ για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από κρατικής πλευράς.

Η ειδική επιτροπή που συνέστησε η Συντονιστική Επιτροπή Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου με αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης την εμπλοκή και της Πάφου στις διαδικασίες για το φυσικό αέριο και τους υδρογονάνθρακες, συνήλθε την Κυριακή στην πρώτη της συνεδρία.


Στη συνεδρία παρέστησαν επιστήμονες και τεχνοκράτες οι οποίοι θα μετέχουν στην Επιτροπή Υδρογονανθράκων με ρόλο καθοδηγητικό και συμβουλευτικό για τα μέλη της ΣΕΚΟ. Οι εμπειρογνώμονες ενημέρωσαν κατά την πρώτη σύνοδο του οργάνου τους φορείς που μετέχουν στη ΣΕΚΟ για τα μέχρι στιγμής δεδομένα γύρω από την υπόθεση και ανέλυσαν τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί η Πάφος για να διεκδικήσει εμπλοκή της στους σχεδιασμούς.

Ο διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου και μέλος της νέας επιτροπής, Κενδέας Ζαμπυρίνης, δήλωσε στον «Φ» ότι στόχος της Συντονιστικής με τη σύσταση της ειδικής αυτής επιτροπής είναι να διεκδικήσει και η επαρχία το μερίδιο που δικαιούται στους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που βρέθηκε στη θάλασσα της Κύπρου.

Σύσταση Επιτροπής

«Οι επιστημονικοί συνεργάτες μας που μετέχουν στην επιτροπή», είπε ο Κενδέας Ζαμπυρίνης, «θα μας παρουσιάζουν εξειδικευμένες θέσεις τις οποίες θα προωθούμε στην ολομέλεια της ΣΕΚΟ και ακολούθως στα αρμόδια κρατικά τμήματα για να καταστεί δυνατή η εμπλοκή και της Πάφου στους σχεδιασμούς». Ο κ. Ζαμπυρίνης ανέφερε ότι κατά την πρεμιέρα της Επιτροπής Υδρογονανθράκων της ΣΕΚΟ αποφασίσθηκε να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για τα βήματα και τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η εξειδικευμένου αντικειμένου επιτροπή.

«Θα επιδιωχθούν άμεσα επαφές με αρμόδιους κρατικούς φορείς για τη συζήτηση των θέσεων και απαιτήσεων μας αυτών», κατέληξε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ