2012-11-29 14:32:04
Φωτογραφία για Διαμέρισμα με χρώμα στη Μονμάρτη
Μία κατοικία πλημμυρισμένη με χρώμα στη γραφική Μονμάρτη θα δούμε σήμερα. Ιδιοκτήτρια η Marianne Guedin, δημιουργός βάζων και αρωματικών κεριών. Μία καλλιτέχνιδα, που φυσικά, βγάζει τη δημιουργικότητά της και στη διακόσμηση του διαμερίσματός της. Ενός διαμερίσματος 80 τετραγωνικών μέτρων, που χαρακτηρίζεται από το μποέμ στυλ, με απόδοση ποιητική και χιουμοριστική συγχρόνως. Το κλασσικό σαλόνι, με τις χαρακτηριστικές γύψινες μπορντούρες στους τοίχους και το σκαλιστό τζάκι, επιπλώνεται με design έπιπλα, όπως η καρέκλα Panton και ο καναπές oblong του Jasper Morrison.

Παράλληλα, κάποια vintage κομμάτια όπως φωτιστικά και έργα τέχνης της δεκαετίας του 70, δίνουν το δικό τους τόνο στη mix and match διακόσμηση. Στην κουζίνα, το κατακόκκινο χρώμα με το οποίο έχουν βαφτεί οι τοίχοι, κάνουν τη γωνιά με το τραπεζάκι και τις καρέκλες να μοιάζει βγαλμένο από γαλλική μπιστρό άλλων εποχών, ενώ το άγρυπνο βλέμμα του προπάππου της ιδιοκτήτριας που απεικονίζεται στον πίνακα, δίνει μια πιο ιδιαίτερη νότα στο χώρο.


Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το παραμυθένιο υπνοδωμάτιο της κόρης της Marianne, διακοσμημένο έτσι ώστε να θυμίζει βόλτα στο δάσος. Τη διακόσμηση ανέλαβε εν λευκώ ο Marion Lepetit και οι τόνοι του γαλαζοπράσινου, έδωσαν έναν φρέσκο αέρα στο δωμάτιο. Κλαδιά, κλουβιά και πεταλούδες, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η κουκέτα του ΙΚΕΑ, αφήνει χώρο για παιχνίδι στο κάτω μέρος της. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους χρωματιστούς χώρους, ο διάδρομος που οδηγεί στα δωμάτια, είναι σε λευκό με μαύρες πινελιές. Η κουπαστή και τα στεφάνια της ρυθμικής γυμναστικής ακουμπισμένα στον ένα τοίχο, παραπέμπουν σε αίθουσα σχολής χορού, ενώ οι κυκλικοί καθρέφτες στο βάθος, παίζουν με το φως που έρχεται από το πλαϊνό δωμάτιο. Οι κρυστάλλινες δημιουργίες της ιδιοκτήτριας, όπως ήταν αναμενόμενο, στολίζουν πολλές γωνιές του σπιτιού.

   http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ