2012-11-29 12:22:29
Φωτογραφία για Moody's: «Ανακούφιση» η δόση - παραμένει μη βιώσιμο το χρέος
Υψηλή η πιθανότητα κήρυξης χρεοστασίου στα ομόλογα ιδιωτών

Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να θεωρείται «μη βιώσιμο» από τους αναλυτές της Moody's , από τους ιδιους, οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα χαρακτηρίζονται «βραχυπρόθεσμη ανακούφιση». Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν πως για τη βιωσιμότητα του χρέους θα απαιτηθεί μείωση του αρχικού κεφαλαίου που δανείστηκε η χώρα από τους επίσημους δανειστές (OSI). Ανακουφιστική για την ελληνική οικονομία θεωρείται η απελευθέρωση της δόσης των 44 δις ευρώ, λόγω της ισχνής ρευστότητας του κράτους, ενώ ξεκαθαρίζεται πως το βάρος του χρέους της χώρας θα παραμείνει μη βιώσιμο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης η πιθανότητα κήρυξης χρεοστασίου στα ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες είναι υψηλή, και δεδομένου ότι περίπου το 70% του χρέους το κατέχει ο επίσημος τομέας, μόνο μια μείωση του αρχικού κεφαλαίου από το χρέος του επίσημου τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

Η ευάλωτη κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη σημαντικών κινδύνων ως προς την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές του οίκου.

«Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς ότι οι στόχοι που μόλις συμφωνήθηκαν, θα επιτευχθούν χωρίς καμία ολίσθηση», τονίζεται στην έκθεση της Moody’s.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Will the New Syrian Opposition Survive?
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Will the New Syrian Opposition Survive?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ