2012-11-28 17:45:50
Φωτογραφία για Η Ελλάδα αντιδρά στις δηλώσεις Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας, ματαιώνεται η επίσκεψη Αβραμόπουλου στα Τίρανα
Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα διευκρινίζοντας δια μέσω της εκπροσώπου του πρωθυπουργού Μπερίσα τις δηλώσεις που έκανε χθες σχετικά με τα εθνικά εδάφη της Αλβανίας στα οποία περιλαμβάνεται και η Πρέβεζα.

«Η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνια πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση εναντίον των γειτόνων μας στα Νότια, Βόρεια και Ανατολικά» διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Μπερίσα.

Έστω και καθυστερημένα, επιτέλους το Ελληνικό ΥΠΕΞ βάζει φρένο στις ανθελληνικές δηλώσεις του Μπερίσα περί αλβανικών εδαφών στην Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα στην Aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ