2012-11-28 15:00:12
Φωτογραφία για Επιλέξτε το σωστό χρώμα κραγιόν
Δύσκολη αποστολή η επιλογή του σωστού κραγιόν, αν όμως ακολουθήσετε τα παρακάτω tips θα γίνει παιχνιδάκι.

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τι σχήμα και μέγεθος είναι τα χείλη σας. Γενικά τα σκούρα χρώματα μικραίνουν τα χείλη ενώ τα ανοιχτόχρωμα τα μεγαλώνουν. Οπότε αμέσως-αμέσως ξέρετε σε ποια παλέτα θα πρέπει να κινηθείτε.

2. Ένα κραγιόν ίσον κανένα, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3-4 αποχρώσεις για πρωί, για βραδινές εξόδους και για να αλλάζετε που και που. Οπότε, ανάλογα με το μέγεθος των χειλιών σας, επιλέξτε για το πρωινό σας μακιγιάζ ένα κραγιόν σε 1-2 τόνους πιο σκούρο ή αντίστοιχα πιο ανοιχτό από το φυσικό σας χρώμα.

3. Για να επιλέξετε το σωστό χρώμα κραγιόν θα πρέπει να ξέρετε σε ποια κατηγορία ανήκει το φυσικό χρώμα του δέρματος σας, δηλαδή αν ανήκετε στα ψυχρά ή ζεστά χρώματα. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε με έναν απλό τρόπο, κοιτάξτε στο εσωτερικό του καρπού σας τι χρώμα είναι οι φλέβες, αν είναι σε απόχρωση του μπλε τότε ανήκετε στα ψυχρά χρώματα


και αν είναι σε απόχρωση του πράσινου τότε ανήκετε στα ζεστά χρώματα.

4. Για τις ανοιχτόχρωμες – ξανθές επιδερμίδες τα κατάλληλα χρώματα είναι το nude, το ροζ και το απαλό καφέ. Οι γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία των ψυχρών χρωμάτων πρέπει να επιλέγουν nude ή απαλό χρώμα μόκας. Οι γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία των ζεστών χρωμάτων πρέπει να επιλέγουν αποχρώσεις του ροδακινί ή απαλό ροζ.

5. Για τις μελαψές επιδερμίδες τα κατάλληλα χρώματα είναι το καφέ, το κόκκινο, το φούξια και το ροδακινί. Για τις γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία των ζεστών χρωμάτων κατάλληλες είναι οι αποχρώσεις του χαλκού ή του bronze, ενώ για τις γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία των ψυχρών χρωμάτων κατάλληλες είναι οι αποχρώσεις του ροζ και του μπορντώ.

6. Για πιο σκούρες επιδερμίδες οι αποχρώσεις του έντονου κόκκινου είναι ιδανικές, απαγορεύονται όμως οι αποχρώσεις του πορτοκαλί. Όσες γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των ψυχρών χρωμάτων ιδανικά είναι το κόκκινο του ρουμπινιού ή το κόκκινο του κρασιού. Όσες γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία των ζεστών χρωμάτων ιδανικές είναι οι αποχρώσεις του χαλκού ή του bronze.

Πέρα από τους κανόνες, καλό είναι να ακολουθείτε το ένστικτο σας και να βάζετε την προσωπική σας πινελιά. Δεν είναι κακό να φοράτε ένα κραγιόν που δεν ανήκει στην χρωματική σας παλέτα, αν σας κάνει να νιώθετε άνετα και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

http://www.jenny.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ