2012-11-28 14:05:49
Φωτογραφία για Εχουν και ποινικές ευθύνες οι Τραπεζίτες (στην Κύπρο) για την κρίση
Ως βόμβα στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, έπεσε η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα κ. Π. Κληρίδη (προσφάτως είχε αποκαλυφθεί από την κυπριακή αστυνομία απόπειρα δολοφονίας του) ότι υπάρχουν ευθύνες από πλευράς τραπεζών και από πλευράς συγκεκριμένων προσώπων, για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έρευνες άρχισαν ήδη να διεξάγουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Κεντρική Τράπεζα και οι οίκοι αξιολόγησης Pimco και M. Τον Ιανουάριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ερευνών. Παράλληλα η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας εξετάζει πορίσματα των τραπεζών για να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι εάν οι τράπεζες έδιναν χαριστικά δάνεια σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα και τύγχαναν ανάλογων ανταλλαγμάτων, τότε υπάρχει διαπλοκή και προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Το θέμα εξετάζεται και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της κυπριακής Βουλής, ο Πρόεδρος της οποίας κ. Δ. Συλλούρης, δήλωσε ότι θα εξετασθούν σε βάθος όλες οι καταγγελίες και ότι θα ερευνηθεί η ουσία σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ομάδες, είτε είναι πολιτικές, είτε οικονομικές.


Την ίδια ώρα ξέσπασε (πάλι) καβγάς ανάμεσα στον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου κ. Αθ. Ορφανίδη και το (κυβερνών κόμμα) ΑΚΕΛ, που τον κατηγόρησε για κατάχρηση πόρων της Κεντρικής τράπεζας και για δάνεια που έλαβε με χαριστικό επιτόκιο. Ο κ. Ορφανίδης με γραπτή ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες και ότι το ΑΚΕΛ λασπολογεί εναντίον του.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ