2012-11-28 12:26:42
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (VIDEO)
O πρωθυπουργός ενημέρωσε σήμερα τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ στις 13.00 θα προεδρεύσει στη Βουλή, της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σημαντικές χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε ότι αλλάζει το κλίμα στη χώρα μας.

«Μόνο η ανάσχεση της ύφεσης μπορεί να πείσει τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική. Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε τι είναι να είσαι άνεργος, να έχεις χάσει εισόδημα. Τώρα η χώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ισότιμη μέσα στην ευρωζώνη», είπε ακόμα ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι άμεσος στόχος είναι η ρευστότητα να διοχετευτεί στην αγορά. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη στιγμή, να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση», δήλωσε.

«Είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, αφού η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη. Τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις πρέπει να βρουν και τη συγκεκριμένη προέκτασή τους», είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο Φώτης Κουβέλης. «Η χώρα οδεύει προς την επίλυση των προβλημάτων, ενώ στόχος είναι τώρα η ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος τόνισε ότι δικαιώνεται η επιλογή της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την κυβέρνηση.


Σε ερώτηση περί αλλαγής κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε ότι συζητήθηκε κάτι τέτοιο: «Δεν μας απασχόλησε κανένα ζήτημα αλλαγής κυβερνητικού σχήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα βγάλει ανακοίνωση για το πώς θα γίνει η επαναγορά χρέους, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθεί (η επαναγορά χρέους) είναι ότι είναι αισιόδοξος: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε».

Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα θέσει τους στόχους του και θα ζητήσει από τους υπουργούς επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και εντατικοποίηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ