2012-11-28 10:45:48
Φωτογραφία για Μια σύγχρονη Ευρυδίκη, στο θέατρο Πορεία,
H Kόρα Καρβούνη ερμηνεύει την Ευριδίκη στο θέατρο Πορεία

Η παράσταση «Ενα μιούζικαλ στον Αδη» θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου,

Με την «Ευρυδίκη» της Σάρα Ρουλ (Sarah Rulh), ο Δημήτρης Τάρλοου προτείνει «Ενα μιούζικαλ στον Αδη», συστήνοντάς μας τη νέα αμερικανίδα συγγραφέα, που έχει ήδη ξεχωρίσει σε Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία. Η παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο θέατρο Πορεία.  

Το έργο που βασίζεται στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 2003 στο Μadison Repertory Theatre ενώ η off-Μπρόντγουεϊ πρώτη του έγινε στο Second Stage Theatre, στις 18 Ιουνίου του 2007. 

Εκτοτε παίχθηκε σε πολλά θέατρα ρεπερτορίου των ΗΠΑ _Μπέρκλεϊ, Γιέιλ, Ατλάντα, Φιλαδέλφεια, Σιάτλ, ενώ το 2010 ανέβηκε στο Λονδίνο, στη σκηνή του Young Vic. Η θεατρική πορεία αυτής της «Ευρυδίκης» συνεχίστηκε και συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη, με τελευταία σταθμό της την αθηναϊκή πρεμιέρα της προσεχούς Πέμπτης (29/11) στο θέατρο Πορεία.


Από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου _ως την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Υποψήφια για Πούλιτζερ, η Ρουλ έγραψε την «Ευρυδίκη» στη μνήμη του πατέρα της, τον οποίο έχασε το 1994, όταν ήταν είκοσι χρόνων. Ουσιαστικά θέλησε να μοιραστεί με το κοινό την ανεκπλήρωτη επιθυμία της για λίγη ακόμα κουβέντα με τον πατέρα της... Κατάφερε να φτιάξει ένα έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν την ζωή από τον θάνατο.

Η ιστορία του έργου της Σάρα Ρουλ ξεκινά με ένα ερωτευμένο ζευγάρι: Δύο νέα παιδιά, η Ευρυδίκη και ο Ορφέας, σκοπεύουν να παντρευτούν. Κατά τη διάρκεια του γάμου, η νύφη πηγαίνει λίγο έξω για να πιει ένα ποτήρι νερό. Εκεί συναντά έναν άνδρα που της λέει ότι έχει γράμμα από τον πατέρα της. Εκείνη αποφασίζει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του αλλά καθ΄οδόν πέφτει και σκοτώνεται... Ετσι η Ευρυδίκη πάει στον άλλο κόσμο: Συναντά πράγματι τον πατέρα της, ο οποίος και προσπαθεί να της θυμίσει όλα όσα η μνήμη της έχει ξεχάσει... Οταν θα εμφανισθεί ο Ορφέας να τη σώσει, η Ευρυδίκη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση Γεμάτη μουσική, πρωτότυπη και διασκευασμένη, παιγμένη ζωντανά από τους ηθοποιούς, η παράσταση έχει την υπογραφή του Δημήτρη Τάρλοου στη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, η πρωτότυπη και διασκευασμένη μουσική της Κατερίνας Πολέμη, η επιμέλεια της κίνησης της Ζωής Χατζηαντωνίου, οι στίχοι των πρωτότυπων τραγουδιών του Στρατή Πασχάλη, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου και τα video του Γιώργου Κουρμούζα. Στο ρόλο της Ευρυδίκης η Κόρα Καρβούνη και του Ορφέα ο Λαέρτης Μαλκότσης. Πρωταγωνιστούν επίσης: Κώστας Γάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Σωκράτης Πατσίκας, Νεφέλη Μαρκάκη και Ελένη Μπούκλη.  

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 - Πλατεία Βικτωρίας

Από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου _ως την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Τηλ. 210.8210991 & 210.8210082, www.poreiatheatre.com

Κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 19.30, και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ