2012-11-28 08:51:04
Φωτογραφία για Πώς η Μερκελ δεσμεύεται για κάτι που δεν ορίζει;
Το Βασικό πρόβλημα των Γερμανών είναι η ανασφάλειά τους να μήπως κηρύξουμε μονομερή στάση πληρωμων και ελευθερωθούμε εδώ και τώρα μόνοι μας από τα δεσμά του Μνημονίου και την παράνοιά του ευρώ. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Αυτός ο φόβος τους οδήγησε στην στήριξη όλων των Μνημονικών δυνάμεων στις εκλογές τον Ιούνιο του 2012.

Για να αποσοβήσει αυτούς τους βάσιμους φόβους των Γερμανών η κ. Μερκελ προχώρησε σήμερα σε “Προσωπική δέσμευση για την παραμονή της Ελλάδας” στην ευρωζώνη. Το έκανε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της. Εκεί κάλεσε του βουλευτές της να υπερψηφίσουν την συμφωνία. Αναλυτικά εδώ Μέρκελ: Δεσμεύομαι προσωπικά για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Τώρα πώς η Μερκελ δεσμεύεται για κάτι που δεν ορίζει; Που στηρίζεται;

Γιατί στην Ελλάδα αυτό εμφανίζεται ως επιτυχία; Πόσα είναι τα αργύρια της ανεξαρτησίας;


Πάντως ο Πρωθυπουργός φαίνεται να ξέρει κάτι παραπάνω και θα πει:

“Με τις αποφάσεις του Eurogroup, διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ,”  και θα αναφερθεί στα 30 αργύρια

“Εξασφαλίζεται η άμεση εκταμίευση κεφαλαίων ύψους περίπου 34,5 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά μάλιστα, τόνισε ο κ. Σαμαράς, μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα και περίπου 7 δισ. θα διοχετευθούν άμεσα στην οικονομία.”

Τα Αργύρια της ανεξαρτησίας έρχονται σε ευθεία αναντιστοιχία με τα Δάνεια της ανεξαρτησίας κατά την Επανάσταση του 1821. Είναι το ακριβώς αντίθετο.

http://papaioannou-giannis.net/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ