2012-11-28 00:59:03
Φωτογραφία για Επικρίνουν τη Σούζαν Ράις οι Ρεπουμπλικανοί
Οι Ρεπουμπλικανοί, που συναντήθηκαν την Τρίτη με την νυν πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις, επανέλαβαν τις απειλές τους ότι θα... εμποδίσουν τον διορισμό της στην κεφαλή της αμερικανικής διπλωματίας, προσάπτοντάς της πως έδωσε ανακριβείς εξηγήσεις για την αιματηρή επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε πολύ ενοχλημένοι από πολλές απαντήσεις που μας δόθηκαν και από άλλες που δεν κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερουσιαστής Τζον Μακέιν, έπειτα από τη συνάντηση για πάνω από μία ώρα με την Ράις και τον Μάικλ Μορέλ, προσωρινό διευθυντή της CIA.

Πολλοί Ρεπουμπλικανοί έχουν αναγορεύσει την υπόθεση της επίθεσης στη Βεγγάζη ως το κύριο επιχείρημα για να εμποδίσουν την ανάρρηση της Ράις ως διαδόχου της Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πέντε ημέρες μετά την επίθεση, η Ράις είχε δηλώσει πως η επίθεση—στην οποία έχασε τη ζωή του ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη και άλλα τρία μέλη του διπλωματικού προσωπικού—ήταν αποτέλεσμα μίας εκτραχηλισμένης διαδήλωσης, ενώ αργότερα η ίδια η κυβέρνηση είχε παραδεχθεί ότι επρόκειτο για προμελετημένη τρομοκρατική επίθεση με συμμετοχή ενόπλων ισλαμιστών.


«Θα αντιτίθεμαι στον διορισμό της για όσο διάστημα δεν παίρνω τις απαντήσεις που θέλω στις ερωτήσεις μας», πρόσθεσε από την πλευρά της η προσκείμενη στον Μακέιν Γερουσιαστής Κέλι Αγιότ.

«Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία να παρουσιασθεί αυτό το σενάριο όπως έκαναν η πρέσβειρα Ράις και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές», δήλωσε σήμερα ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιχαμ , υπονοώντας πως η κυβέρνηση θέλησε να υποβαθμίσει τον τρομοκρατικό παράγοντα για να μην υπονομευθούν οι δυνατότητες επανεκλογής του Ομπάμα στην προεδρία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ απάντησε σήμερα πως «δεν παραμένει κανένα ζήτημα χωρίς απάντηση όσον αφορά τις δηλώσεις της πρέσβειρας Ράις». «Η εστίαση, και ορισμένοι θα έλεγαν μάλιστα η εμμονή, στις δηλώσεις που έγιναν στην τηλεόραση προ πολλών μηνών μου μοιάζει, και συμφωνούν και άλλοι, εκτός τόπου και χρόνου», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ