2012-11-27 23:42:25
Φωτογραφία για Παπαρήγα: Προκλητικό ψέμα το ότι η απόφαση του Eurogroup είναι ανάσα
για τον ελληνικό λαό
Για «πελώριο και προκλητικό ψέμα» έκανε λόγο η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στη συμφωνία του Eurogroup και το αν αυτή συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό.

Η κ. Παπαρήγα, είπε ότι «η συμφωνία που έγινε χθες περιλαμβάνει κλιμάκωση νέων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, που μπορεί άμεσα να μην πάρουν τη μορφή ενός συγκροτημένου Μνημονίου, αλλά η μνημονιακή πολιτική θα είναι διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι το 2030, λαμβάνοντας υπόψη τη μη ασφαλή -κατά την γνώμη μας- πρόβλεψη ότι το χρέος θα φθάσει το 2020 το 124% του ΑΕΠ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επαναγορά χρέους σε τιμές της 24ης Νοεμβρίου, αναρωτήθηκε «από πού είναι σίγουροι ότι οι ιδιώτες θα δεχθούν;» και υπογράμμισε: «Εδώ ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος: Μήπως στην ουσία έχουμε νέο ‘κούρεμα’ των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που σημαίνει χαριστική βολή;». Η κ. Παπαρήγα, υποστήριξε ότι «θα χρειαστεί νέο μεγάλο 'κούρεμα' που θα συνδυαστεί με το 'κούρεμα' Ιταλίας και Ισπανίας -αν το αποφασίσουν και δεν διασπαστεί η ευρωζώνη, που σημαίνει μέτρα εις βάρος των λαών».


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν σνομπάρουμε το χρέος, όμως είναι συνυφασμένο με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και το οξύνει η καπιταλιστική κρίση» και προσέθεσε ότι η μονομερής διαγραφή του συνδέεται με την αποδέσμευση από την ΕΕ, αλλά και την λαϊκή εξουσία -που σημαίνει ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι θα υπάρχει πολιτική αστάθεια και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.

Η κ. Παπαρήγα ερωτήθηκε και για την αναφορά που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, όταν έκανε λόγο για διαφύλαξη της αυτοτέλειας του ΚΚΕ, φέροντας ως παραδείγματα την εμπειρία του ΣΥΝ το 1990-1991 -που έγινε ενιαίο κόμμα-, και τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μετεξέλιξη σε ενιαίο κόμμα. Η κ. Παπαρήγα απαντώντας στην ερώτηση που δέχτηκε, είπε ότι «συμμαχία σημαίνει διαφορετικά κόμματα, άμα αναιρέσεις την αυτοτέλεια των κομμάτων, η συμμαχία είναι θνησιγενής». Επίσης, χαρακτήρισε ως πελώριο ψέμα και το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το επικείμενο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του, θα δημοσιευθούν οι θέσεις του και θα αρχίσει ο προσυνεδριακός διάλογος.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ