2012-11-27 20:35:34
Φωτογραφία για «Θα είναι σαν πυρηνική έκρηξη μια νέα Λίγκα»
O Αλέξης Κούγιας έριξε τη «βόμβα» με τη δήλωση περί νέας Superleague και ο Sentra 103,3 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παναγόπουλο, αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου και ζήτησε την άποψή του για το αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο...

Ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από πουθενά η δημιουργία μίας νέας Λίγκας και υποστήριξε πως μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε «πυρηνική έκρηξη» στον αθλητισμό. «Η διοργανώτρια αρχή της Super League είναι κατοχυρωμένη με νόμο, έχει το δικό της καταστατικό και δεν προβλέπεται από πουθενά η δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει μία έκρηξη, να γκρεμιστεί όλη η πυραμίδα, θα είναι σαν πυρηνική έκρηξη αν γίνει κάτι τέτοιο».

«Δεν έχω δει και δεν ξέρω εάν ο Κούγιας έχει έτοιμο ένα οργανόγραμμα. Ακουσα ότι δεν θα είναι μέσα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ένα πρωτάθλημα χωρίς τις μεγάλες ομάδες » δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παναγόπουλος, στην εκπομπή «Αντεπίθεση».


Παράλληλα για την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να προσφύγει εναντίον της Super League στα πολιτικά δικαστήρια, ο Γιώργος Παναγόπουλος επεσήμανε. «Ο Παναθηναϊκός, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, είναι μέλος ενός συνεταιρισμού και εναπόκειται στη βούληση κάθε σωματείου να πάει στα πολιτικά δικαστήρια για θέματα που αφορούν αυτόν τον συνεταιρισμό, είτε αυτά είναι θεσμικά, είτε έχουν σχέση με τη διοίκηση, αλλά όχι για αγωνιστικά θέματα. Δεν μπορεί να πας στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητάς να δικαιωθείς για θέματα αγωνιστικά, αυτό δεν γίνεται».

Συμπέρασμα απ' όλα αυτά; Η νέα λίγκα φαντάζει κάτι απίθανο και είναι δεδομένο πως υπάρχουν ένα κάρο ζητήματα που ανακύπτουν και για τα οποία δεν υπάρχουν απαντήσεις. Είναι δεδομένο για παράδειγμα πως η UEFA δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, το οποίο άλλωστε δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στο παρελθόν Ωστόσο, οι δηλώσεις του Κούγια, ο «ντόρος» που έχει προκληθεί είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατούν και το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει σε αποφάσεις εν θερμώ με ανεξέλεγκτες βεβαίως διαστάσεις...

sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ