2012-11-27 17:22:25
Φωτογραφία για ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΛΩΡΙΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΤΟ EUROGROUP MAΣ ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ
Αποτελεί πελώριο και προκλητικό ψέμα ότι η συμφωνία του Eurogroup συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. 

Από τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαρακτήρισε πελώριο ψέμα και το επιχείρημα του συγκεκριμένου κόμματος ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση.

«Η συμφωνία που έγινε χθες περιλαμβάνει κλιμάκωση νέων αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, που μπορεί άμεσα να μην πάρουν τη μορφή ενός συγκροτημένου Μνημονίου, αλλά η μνημονιακή πολιτική θα είναι διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι το 2030, λαμβάνοντας υπόψη τη μη ασφαλή -κατά την γνώμη μας- πρόβλεψη ότι το χρέος θα φθάσει το 2020 το 124% του ΑΕΠ» είπε.

Για την επαναγορά χρέους σε τιμές της 24ης Νοεμβρίου, αναρωτήθηκε «από πού είναι σίγουροι ότι οι ιδιώτες θα δεχθούν;» και υπογράμμισε: «Εδώ ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος: Μήπως στην ουσία έχουμε νέο "κούρεμα" των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που σημαίνει χαριστική βολή;».


Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «θα χρειαστεί νέο μεγάλο ''κούρεμα'' που θα συνδυαστεί με το ''κούρεμα'' Ιταλίας και Ισπανίας -αν το αποφασίσουν και δεν διασπαστεί η ευρωζώνη, που σημαίνει μέτρα εις βάρος των λαών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν σνομπάρουμε το χρέος, όμως είναι συνυφασμένο με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και το οξύνει η καπιταλιστική κρίση» και προσέθεσε ότι η μονομερής διαγραφή του συνδέεται με την αποδέσμευση από την ΕΕ, αλλά και την λαϊκή εξουσία -που σημαίνει ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι θα υπάρχει πολιτική αστάθεια και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.

Ερωτηθείσα για την αποστροφή της στην ομιλία που έκανε την Κυριακή για τη διαφύλαξη της αυτοτέλειας του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα, φέροντας ως παραδείγματα την εμπειρία του ΣΥΝ το 1990-1991 -που έγινε ενιαίο κόμμα, και τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μετεξέλιξη σε ενιαίο κόμμα, είπε ότι «συμμαχία σημαίνει διαφορετικά κόμματα, άμα αναιρέσεις την αυτοτέλεια των κομμάτων, η συμμαχία είναι θνησιγενής».

Για το επικείμενο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του, θα δημοσιευθούν οι θέσεις του και θα αρχίσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ