2012-11-27 14:55:06
Φωτογραφία για Άλλαξε χέρια το King George Palace
Η εκμίσθωση της ξενοδοχειακής μονάδας θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή Στην εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. (ιδιοκτήτρια του «Μεγάλη Βρεταννία») πέρασε το ιστορικό ξενοδοχείο King George Palace στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τη Eurobank.

Όπως σημειώνει η Ημερησία, οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν την εκμίσθωση του πολυτελούς ξενοδοχείου με διάρκεια 20 ετών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που η τράπεζα αποφασίσει να προβεί σε πώληση του ακινήτου, υπάρχει δικαίωμα προτίμησης εξαγοράς από την ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Επίσης το ετήσιο μίσθωμα του ακινήτου ανέρχεται σε 700.000 ευρώ με επιπλέον ένα ποσοστό επί του τζίρου.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση η ΛΑΜΨΑ ισχυροποιεί κατά πολύ τη θέση της στην αγορά, καθώς θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» της δύο κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες με απεριόριστες δυνατότητες.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η εκμίσθωση της ξενοδοχειακής μονάδας King George σίγουρα θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή προσελκύοντας υψηλό αριθμό επιπλέον τουριστών.


Το ξενοδοχείο King George

Στις αρχές της δεκαετίας του '30 κατεδαφίστηκε το παλιό διώροφο σπίτι του πρωθυπουργού Σκουλούδη στην οδό Γεωργίου Α΄ και στη θέση του, ακριβώς δίπλα στη «Μεγάλη Βρεταννία», οικοδομήθηκε το αστικό και αριστοκρατικό «King George», συμφερόντων του επιχειρηματία Καλκάνη. Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε το 1936 και το 1958 προστέθηκαν οι 3 τελευταίοι όροφοι.

Το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ξενοδοχεία της Ελλάδος και το 1995 το εξαγόρασε η Τράπεζα Κρήτης. Μετά την εξαγορά της από την EFG Eurobank οι νέοι ιδιοκτήτες υπέγραψαν, το 2001, σύμβαση για την ανακαίνιση, εκμίσθωση και διαχείρισή του με τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια. Το ξενοδοχείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στις 31 Μαΐου 2004, μετά από πλήρη ανακαίνιση. Οι εργασίες ανακαίνισης ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Ακόμη ένα «χρυσό» τουριστικό ακίνητο φαίνεται πως έχει πάρει το δρόμο της αξιοποίησης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σχετικά με την έκταση στη χερσόνησο Μικρό Καβούρι στην Βουλιαγμένη, η οποία ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο συγκρότημα βρίσκεται σε έκταση 300 στρεμμάτων, τα οποία ανήκουν κατά 33,3% στο Δημόσιο και το υπόλοιπο ποσοστό στην Εθνική Τράπεζα. Τη διαχείριση της έκτασης έχει αναλάβει η Εθνική μέχρι το 2030.

Στόχος της Εθνικής αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ είναι να εισπραχθούν όσον το δυνατόν περισσότερα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα στα τέλη του 2011 η Αστήρ Παλλάς, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβε για 40 χρόνια τη διαχείριση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, η οποία ανήκει στον ΕΟΤ και μπορεί να φιλοξενήσει 103 γιοτ.

Τη διαχείριση τέλος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχει αναλάβει η διεθνής αλυσίδα Starwoods Hotels and Resort Worldwide Inc. από την 1η Ιουλίου του 2006.

Hilton

Προτάσεις για την πώληση του Hilton φέρεται να έχει δεχθεί και η Alpha Bank, ιδιοκτήτης της Ιονική Ξενοδοχειακή, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.
epikaira.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ