2012-11-27 02:07:02
Φωτογραφία για Στις 4,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC για τις «6μέρες» στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 19%, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση της 30ής Οκτωβρίου. Σε πτώση βρίσκονται και τα άλλα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 6%, μειωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πλέον στο 3,5% από το 4% πριν από περίπου ένα μήνα.

Την πρώτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, ενώ η διαφορά που τον χωρίζει από την ΝΔ αυξήθηκε στις 4,5 μονάδες. Τρίτο κόμμα με 12% είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ στην τέταρτη θέση παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (6,5%). Τα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη μέτρηση καταγράφει και το ΚΚΕ (5%). Ενδεικτικό είναι ότι τα τρία κόμματα που σχηματίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 28,5%.

Στο ερώτημα: «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 26% έναντι του 23,5% του Αλέξη Τσίπρα. Με ποσοστό 47% οι ερωτηθέντες απαντούν κανέναν από τους δύο.


Στο ερώτημα: «αν η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε επαρκώς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου» το 65% απάντησε αρνητικά, ενώ μόλις το 28% πιστεύει το αντίθετο.

Στο ερώτημα: «γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς» ποσοστό 76% έκρινε ότι δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη.

Συντριπτικό είναι και το αποτέλεσμα (84%) εκείνων που πιστεύουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ότι θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το άγχος για νέα μέτρα και μετά την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

Ταυτότητα

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Pulse RC τηλεφωνικά με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 1212 ενηλίκων στο χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Νοεμβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ