2012-11-26 03:42:38
Φωτογραφία για Προβάδισμα Αντιπολίτευσης στην Ιαπωνία
Σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου φαίνεται να έχει το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP), η κύρια πολιτική παράταξη της... Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Yomiuri», το 25% των ψηφοφόρων θα επιλέξουν το LDP, το οποίο προτείνει επιθετική νομισματική πολιτική και μέτρα για τον τερματισμό του αποπληθωρισμού. Την ίδια στιγμή το 14% του εκλογικού σώματος σκοπεύει να ψηφίσει το Ιαπωνικό Κόμμα της Αποκατάστασης (JPR), υπό την ηγεσία του δημοφιλή δημάρχου της Οσάκα, Toru Hashimoto.

Όσον αφορά στο κυβερνών κόμμα DPJ δεν συγκεντρώνει πάνω από το 10% στην πρόθεση ψήφου, έχοντας πληγεί από τα σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα.

Οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο και διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως η επερχόμενη εκλογική διαδικασία θα εγκαινιάσει μια περίοδο έντονης πολιτικής σύγχυσης λόγω της εμφάνισης νέων κομμάτων και του πολύ πιθανού ενδεχομένου να μην εξασφαλίσει κάποια από τις πολιτικές παρατάξεις την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Παρόμοια αποτελέσματα έδωσαν και οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Kyodo news» και της εφημερίδας «Asahi».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ