2012-11-25 14:24:13
Φωτογραφία για Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά για τον θάνατο του Θανάση Τσιπινάκη
«H Πάτρα έχασε έναν μεγάλο μουσικό, έναν πολύπλευρο και ανήσυχο δημιουργό, με σύγχρονη ματιά και πρωτοποριακή αντίληψη, έναν σημαντικό άνθρωπο της προσφοράς, που πορεύτηκε με σεμνότητα και προσήλωση στην τέχνη, ως ένας εκ των καλύτερων πρεσβευτών της πόλης και του πολιτισμού της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Τσιπινάκης ήταν ένας αθόρυβος καλλιτέχνης και ένας ουσιαστικός άνθρωπος, που αγαπούσε με πάθος τη μουσική και ήταν αυστηρά προσηλωμένος σε αυτή. Σε πείσμα των προβλημάτων που συναντά στο δρόμο της μια τέτοια πρωτοβουλία, κατάφερε να δημιουργήσει την μοναδική στο είδος της Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, ένα ερασιτεχνικό σχήμα που γεννήθηκε από το πάθος, τη σκληρή δουλειά, την υπομονή και την επιμονή, μα πάνω απ΄ όλα το ταλέντο του Θανάση Τσιπινάκη και κατέληξε να συναγωνίζεται και να ξεπερνά κατά πολύ τα επαγγελματικά σχήματα.

Αυτή η προσφορά του Τσιπινάκη, το πάθος, η έμπνευση η αναζήτηση νέων δρόμων και η αγάπη του για την τέχνη και τον πολιτισμό, είναι η μεγάλη του παρακαταθήκη που αφήνει στην πόλη.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους συνεργάτες του.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ