2012-11-25 13:42:27
Φωτογραφία για ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΑ ΕΠΙΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ
Για «δυσβάστακτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις», κάνει λόγο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» και προειδοποιεί ότι τυχόν περαιτέρω συρρίκνωση των δαπανών θα επηρεάσει στο μέλλοον την επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη συνέντευξη του ο κ. Χρηστίδης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η πατρίδα μας ευρίσκεται σε δύσκολη θέση και όλοι οι Έλληνες υποφέρουν οικονομικά», συνεπώς «από τα οικονομικά μέτρα δεν μπορεί να εξαιρεθεί το προσωπικό του ΠΝ».

«Το θέμα», τονίζει, «είναι τα μέτρα να είναι δίκαια».

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των περικοπών δαπανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο αρχηχός ΓΕΝ λέει τα εξής:

«Το ΠΝ επί του παρόντος διατηρεί την επιχειρησιακή του ικανότητα. Όμως, περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού, με αναπόφευκτα συνεπακόλουθα τη μείωση της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και τη δυσκολία συντήρησης του υπάρχοντος υλικού, δεν μπορεί παρά να την επηρεάσει μεσο-μακροπρόθεσμα».

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρει ακόμα ότι η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού προϋποθέτει «εξασφάλιση οικονομικών πόρων, τουλάχιστον στους τομείς προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών».
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ