2012-11-25 12:35:27
Φωτογραφία για ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στο ΕΣΥ, το σύστημα που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί όλον τον κόσμο που χρήζει ιατρικής και νοσηλευτικής βοήθειας ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, πλέον δεν έχουν πρόσβαση εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους και κατ' επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη. 

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, είναι ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που χάνουν τη δουλειά τους και το δικαίωμα σε υγειονομική περίθαλψη. Γενικά, η ασφαλιστική κάλυψη χάνεται για έναν εργαζόμενο περίπου 2 έτη μετά την απόλυσή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ''Βήματος της Κυριακής'', περισσότεροι από 15.000 ασθενείς έχουν καταφύγει ως σήμερα στα κοινωνικά ιατρεία ζητώντας βοήθεια. Μεταξύ τους, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως μορφές καρκίνου.

Εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια στο Κοινωνικό ιατρείο που λειτουργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος), το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (πρώην αμερικανική βάση Ελληνικού, είσοδος από λεωφ.Βουλιαγμένης) και τα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ