2012-11-25 11:41:19
Φωτογραφία για Η αποχώρηση του ΔΝΤ, τα παιχνίδια της Γερμανίας και το καλό για την Ελλάδα
Όπως φαίνεται τα δεδομένα θα αλλάξουν σύντομα και η το ένα κομμάτι της τρόικα που αποτελείται από το ΔΝΤ θα αντικατασταθεί από Γερμανό αξιωματούχο. Η Γερμανία θα κερδίσει στις πιέσεις που θέτει προς την υπόλοιπη Ευρώπη και το ΔΝΤ θέλοντας να επιβληθεί και στην κρίση χρέους κερδίζοντας το παιχνίδι της διαχείρισης με τις θετικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για την ίδια. Ποια θα πρέπει να είναι η θέση της Ελλάδας σε όλα αυτά;

Θετική θα είναι η εξέλιξη της αποχώρησης του ΔΝΤ γιατί πολύ απλά τα σκληρά προγράμματα εφαρμόζονται από αυτό. Από την άλλη αν το χρέος εξαρτάται από τους Ευρωπαίους, αυτοί πολιτικά μπορούν να πιεστούν πολύ περισσότερο από ένα ΔΝΤ το οποίο βρίσκεται σε άλλη πολιτική πραγματικότητα.

Επειδή οι Γερμανοί δεν μπορούν να ασκήσουν για πολύ καιρό ακόμη σκληρή πολιτική απέναντι στην Ελλάδα γιατί αυτό θα τους δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα, θα προσπαθήσουν να καταλαγιάσουν τις καταστάσεις αλλά και να ισχυροποιήσουν την πολιτική τους επιρροή στη χώρα μας με επίθεση φιλίας.


Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί παίζουν το παιχνίδι του μαστιγίου και του καρότου. Δημιουργούν αρνητική κατάσταση στην Ελλάδα για να φανούν μετά ως σωτήρες. Είναι αδιανόητο με 2 χρόνια λιτότητα και μέτρα να μην βρίσκεται διέξοδο στην Ελληνική κρίση και να δημιουργούν προβλήματα στην εκταμίευση της δόσης.

Κάποια στιγμή το παραμύθι θα λάβει τέλος και θα φτάσουμε στην ολοκλήρωση της Ελληνικής κρίσης, μιας κρίσης που ήταν η πιο «στημένη» κρίση της παγκόσμιας ιστορίας γιατί όπως αποδεικνύεται πολλοί την γνώριζαν, τη σχεδίαζαν και την εφάρμοσαν.

Μιχάλης Αγραφιώτης

 πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ