2012-11-24 21:44:16
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Αντί να έρθει η ανάπτυξη, τελικά θα φύγουν οι Έλληνες.»
Με αφορμή τα επίσημα στοιχεία για την ύφεση και την ανεργία στη χώρα μας και τη ραγδαία άνοδο της μετανάστευσης Ελλήνων προς το εξωτερικό προκειμένου να βρουν δουλειά, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκατοντάδες Έλληνες φεύγουν κάθε μέρα στο εξωτερικό, προκειμένου να βρουν δουλειά.

Τα επίσημα στοιχεία σοκάρουν: Η ανεργία έφτασε το 25% και αναμένεται σύντομα να φτάσει το 35%. Περισσότεροι από 1.200.000 Έλληνες δεν έχουν δουλειά. Η ανεργία στους νέους έφτασε στο 60%! Ένας στους τρεις νέους επιστήμονες μεταναστεύει.

Και ενώ οι Έλληνες φεύγουν για το εξωτερικό, η ανάπτυξη δεν λέει να φανεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 έφθασε στα 44,5 δισ. ευρώ, όταν το ίδιο διάστημα του 2011 ήταν 48 δισ. ευρώ. Δηλαδή, συρρικνώθηκε κατά 7,2%.

Τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν σημαντικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μόνο η διοχέτευση κεφαλαίων στην αγορά μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στο δεύτερο μισό του 2013.

Το τρίτο τρίμηνο του 2012 ήταν το 17ο κατά σειρά τρίμηνο κατά το οποίο η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε. Παρ' όλα αυτά, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί.

Αν η ανάπτυξη καθυστερήσει να έρθει στην Ελλάδα, δεν θα βρει τους Έλληνες εδώ.».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ