2012-11-24 19:16:02
Φωτογραφία για Πως η Χαμάς θυσιάζει τα παιδιά της στο γόνατο του Ισραήλ
της Μαρίας Γιαχνάκη

Τα παιχνίδια και η στρατηγική της Χαμάς δικαιώνει το Ισραήλ βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των Παλαιστινίων που χύνουν το αίμα τους σε κάθε ξεροκεφαλιά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και καμία άλλη . Δεν έχει σημασία που μια εκεχειρία ανάμεσα στις δύο χώρες επετεύχθη. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η πρώτη φορά που πάλι μετά από λίγο καιρό θα ξαναζήσουμε την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται. Η νοοτροπία της Χαμάς είναι αιμοβόρικη και δεν εκπροσωπεί το σύνολο του λαού της Παλαιστίνης. Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς επιθέσεις και οργανώνονται καθημερινά στο όνομα της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Μιας χώρας που πρώτοι αυτοί έχουν καταστρέψει με την νοοτροπία τους.

Αν ρωτήσετε τους Παλαιστίνιους θα σας πουν τα χειρότερα για την Χαμάς θα σας μιλήσουν με αγανάκτηση διότι είναι πια πεπεισμένοι ότι δεν βοηθά την Παλαιστίνη να πάει μπροστά, εχθρεύεται κα πολεμά οποιαδήποτε κίνηση διπλωματίας και επίλυσης έστω και μέρους του προβλήματος και αυτό δεν θα αλλάξει. Και δεν θα αλλάξει γιατί αν τα πράγματα ήταν αλλιώς δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης οι ίδιοι. Τρέφονται με το αίμα των θυμάτων και των δύο πλευρών.


Είναι γεγονός ότι πάντα θέλουν να προκαλούν τον οίκτο των άλλων λαών και την κατακραυγή του κόσμου για τα χτυπήματα του Ισραήλ.

Και το σχέδιό τους είναι απλό και σατανικό

Στην Γάζα υπάρχουν πολλά καταφύγια στα οποία ζουν τα μέλη της Χαμάς και οι άνθρωποί τους. Ποτέ δεν είναι εκτεθειμένοι στα πυρά του Ισραήλ . Αντιθέτως οι υπόλοιποι κάτοικοι στην Γάζα βρίσκονται επί μονίμου βάσεως μέσα στους βομβαρδισμούς και τα χτυπήματα.

Η Χαμάς ακολουθεί την τακτική που ακολουθούν όλες αυτές οι ομάδες και που ακολούθησε και η Χεσμπολά (τρομοκρατική δύναμη του Λιβάνου) στον πόλεμο του Λίβανου. Έβαζε τα παιδιά υποτίθεται για να τα προστατεύσει σε καταφύγια όπου υπήρχαν όπλα πυρομαχικά τα οποία καταφύγια τα ήξερε το Ισραήλ . Οπότε οι επιθέσεις του σε αυτά τα μέρη θα είχαν ως αποτέλεσμα νεκρά παιδιά. Η είδηση έκανε το γύρω του κόσμου και κέρδιζαν τις εντυπώσεις. Δεν είχαν δηλαδή το Θεό τους. Θυσίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά για να κερδίσουν την συμπάθεια του κόσμου και να προκαλέσουν την διεθνή κατακραυγή για το Ισραήλ. Κάπως έτσι συμβαίνει και με την Χαμάς.

Την Γάζα την έχω ζήσει και την έχω ζήσει σε όλες της, τις περιόδους . Το να ζεις στην Λωρίδα της Γάζας δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει δύναμη καταρχήν να αντιμετωπίσεις την ίδια την Χαμάς που έχει σκληρούς δικούς της κανόνες στην περιοχή και μάλιστα απαράβατους όσον αφορά την ενδυμασία την διασκέδαση και γενικά την καθημερινότητα. Οι ίδιοι ζουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες από ότι οι υπόλοιποι. Μαρμάρινο παλάτι θα πω το σπίτι του σημερινού αρχηγού και πρωθυπουργού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε ενώ στο νοσοκομείο στην Γάζα δεν υπάρχουν τα βασικά για τους ασθενείς.

Έχοντας συναντήσει στο παρελθόν όλους τους ηγέτες της Χαμάς στην Γάζα οι οποίοι στην συνέχεια δολοφονήθηκαν συνειδητοποίησα πόσο καλά προφύλασσαν παρόλα αυτά την ζωή τους . Δεν ήξερε ποτέ κανείς που ζει , αν είναι στο σπίτι του ή αν βρίσκεται σε κάποιο καταφύγιο κάτω από τη γη και δεν τους ενδιέφερε ουσιαστικά η ζωή των υπολοίπων . Εκείνοι έπρεπε να είναι καλά προφυλαγμένοι . Οπότε μόνο σε περίπτωση που κάποιος δικός τους αποφάσιζε να τους καταδώσει έτσι τους δολοφονούσαν.

Για να τους συναντήσω μάλιστα κάθε φορά που γινόταν ένα ηγέτης μετά την δολοφονία του προηγούμενου χρειάστηκε να μου κλείσουν τα μάτια να αλλάξουμε 4 αυτοκίνητα να ανέβουμε σε ταράτσες και να κατέβουμε σε υπόγεια για να καταλήξουμε να τον συναντήσουμε τελικά σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν μέσα στη γη.

Όλοι οι άλλοι έρμαια των χτυπημάτων. Και βέβαια σε έναν πόλεμο τα μέσα που χρησιμοποιούνται δεν είναι ποτέ θεμιτά αλλά σίγουρα δεν πρέπει να είναι και αποπροσανατολιστικά . Οι ομάδες αυτές δεν έχουν όρια στις κινήσεις τους και ελέγχουν πολύ καλά τους δημοσιογράφους που ζουν στην περιοχή και το υλικό που χρησιμοποιούν για το ρεπορτάζ τους . Οι εικόνες που αφήνουν να βγουν προς τα έξω είναι μόνο ακραίες με θύματα παιδιά. Και το θεωρούν προϊόν που έχουν παράγει οι ίδιοι για να καταφέρουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Αυτή είναι η Χαμάς μια τρομοκρατική οργάνωση των εντυπώσεων που κάνει τα πάντα για να υπάρχει αλλά δεν προσπαθεί ποτέ να συνεργαστεί για την ειρήνη στην περιοχή αφήνοντας τον Παλαιστινιακό λαό στο έλεος του Θεού και τους Ισραηλινούς πολίτες να ζουν υπό την σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ