2012-11-24 16:32:33
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ολοι στην Ευρώπη θέτουν όρους εκτός από τον έλληνα πρωθυπουργό
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι, όπου ψήφισε για τους... αντιπροσώπους που θα λάβουν μέρος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, η οποία - όπως είπε - επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας. «Ολοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο έλληνας πρωθυπουργός δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί».

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπαμα των δηλώσεών του:

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιούμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα στις 17 Ιούνη. Από Εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς παραμένουμε η χώρα εκείνη που σήμερα απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο.

» Με μια κυβέρνηση που επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας. Από εκεί που θα ήμασταν η χώρα από την οποία θα ξεκινούσαν εξελίξεις ανατροπής προς όφελος των λαών σε όλη την Ευρώπη, γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες με έναν πρωθυπουργό ο οποίος αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα.


» Από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής, εισπράττει ήττες. Tο Eurogroup απέτυχε να αποφασίσει, η Σύνοδος Κορυφής απέτυχε να καταλήξει σε απόφαση για τον προϋπολογισμό, η Ευρώπη φτάνει στα όρια της, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

» Ολοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί».

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μόνο άλλοθι για το απύθμενο θράσος του κ. Τσίπρα είναι ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει».

pontikosnews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ