2012-11-24 11:07:08
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Έτοιμο και το κολυμβητήριο - Ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στην πόλη
Ένα από τα αρτιότερα αθλητικά κέντρα στη χώρα μας, διαθέτει η πόλη της Αμαλιάδας. Τα έργα που έχουν γίνει στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου με την ολοκλήρωση του ανοικτού

κολυμβητηρίου και των υπόλοιπων παρεμβάσεων, όπως της δημιουργίας παιδικής χαράς και χώρων πρασίνου, φέρνουν αυτό το αποτέλεσμα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης χθες το μεσημέρι πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες του κολυμβητηρίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παναγιωτάρα και τον πρόεδρο Ροβιάτας Κώστα Νικολαβγένη.

Την Τρίτη διενεργήθηκε η δημοπρασία για το έργο των υποδομών γεωθερμίας του κολυμβητηρίου που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, με το ποσό των 600.000 ευρώ περίπου. Ο δήμος Ήλιδας θα είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που θα υλοποιήσει αυτό το έργο, το οποίο θα συμβάλλει καταλυτικά στην εξασφάλιση ενέργειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία όσον αφορά στη λειτουργία και συντήρηση των υποδομών.


Το «πάζλ» θα συμπληρωθεί Ο δήμαρχος Ήλιδας επεσήμανε ότι από το 2001 και ύστερα, που τα εθνικά στάδια περιήλθαν στους δήμους, ο τότε δήμος Αμαλιάδας προχώρησε στην κατάρτιση και υλοποίηση ενός προγραμματισμού ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004.

«Η σημερινή εικόνα, είναι μια πραγματικότητα που οι Αμαλιαδίτες, οι επισκέπτες που έρχονται μέσω των ομάδων από όλη την Ελλάδα αναγνωρίζουν. Οργανώσαμε το στάδιο, τον περιβάλλοντα χώρο, το κλειστό βοηθητικό, το ταρτάν, τοποθετήθηκαν προβολείς, χλοοτάπητες και βέβαια το 2006 θεμελιώσαμε το μεγάλο έργο του κολυμβητηρίου.

Μαζί με το βοηθητικό, την παιδική χαρά και κάποιες άλλες παρεμβάσεις που θα γνωστοποιήσουμε το επόμενο διάστημα, θα συγκροτήσουν το πάζλ, το αρτιότερο και ομορφότερο αθλητικό κέντρο της χώρας».

Ο κ. Λυμπέρης στάθηκε στις γεωθερμικές υποδομές του κολυμβητηρίου, λέγοντας: «Δημιουργείται μια καινοτομία. Πήραμε τη διαβεβαίωση από το Πράσινο Ταμείο ότι μπαίνουμε στους καινοτόμους δήμους γεωθερμίας και την πισίνα του κολυμβητηρίου.

Εκτελούμε μια ενέργεια, μια δράση που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα. Θα εξοικονομούμε ενέργεια έως 80%, όπως μας λένε. Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα θα είναι κατά πολύ μικρότερα και άρα το κολυμβητήριο καθίσταται βιώσιμο.

Σε όλο αυτό, υπάρχει και η επιμορφωτική πλευρά. Θα γίνονται παρουσιάσεις σε σχολεία, αλλά και στους επιχειρηματικούς κύκλους για να βλέπουν τον τρόπο λειτουργίας αυτών των συστημάτων ενέργειας». Συμπλήρωσε δε, ότι στόχος είναι να τοποθετηθούν στο αθλητικό κέντρο και γεννήτριες για την εξοικονόμηση αιολικής ενέργειας.

Μια άλλη πόλη…

Ο δήμαρχος Ήλιδας έκανε και μια αναφορά και σε άλλες υποδομές που έχουν ξεκινήσει και άλλες έχουν δρομολογηθεί, όπως τη δημιουργία παιδικής χαράς στο ύψος της Σοχιάς, πίσω από το αθλητικό κέντρο, αλλά και των αναπλάσεων μέσα από το αντιπλημμυρικό έργο, με κατάληξη στο μεγάλο «στοίχημα», τη δημιουργία Βιοκλιματικού Πάρκου, για το οποίο αναμένεται η υπογραφή ένταξης του.

Τις επόμενες μέρες υπογράφεται και η προγραμματική σύμβαση με τον εργολάβο για την θεμελίωση του νέου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 2ο Λύκειο της πόλης.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις που στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ. Παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν πραγματικά μια άλλη πόλη, που θα συμβάλλουν στον άξονα για την ανάπτυξη», κατέληξε.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καραγκιόζηδες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καραγκιόζηδες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ