2012-11-24 10:50:55
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ-ΜΠΕΡΙΣΑ Στην ΕΕ βλέπουν το μέλλον τους Αλβανία - ΠΓΔΜ
Το μέλλον και των δύο χωρών είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες μας θα συνεργαστούν για την ολοκλήρωση αυτής της (ενταξιακής) διαδικασίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλβανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τη σημερινή τους συνάντηση, στα Τίρανα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κάποιας παραχώρησης από τη χώρα του σε ό,τι αφορά τη διαφορά με την Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων υπό τον διαπραγματευτή των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε την ελπίδα για μία γρήγορη λύση.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της Συμφωνίας της Οχρίδας, ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι οι «πληγές» είναι ακόμη νωπές και πρόσθεσε πως οι δύο χώρες θα πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να μην «πληγώσει» η μία την άλλη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπερίσα χαιρέτισε τη σημερινή υπογραφή δύο συμφωνιών μεταξύ της χώρας του και της ΠΓΔΜ που αφορούν την αμοιβαία αναγνώριση των αδειών οδήγησης και τη διάνοιξη κοινής συνοριακής διάβασης στο σημείο Τρεμπιστ-Τσεπιστ και υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα.

http://www.imerisia.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ