2012-11-24 01:54:02
Φωτογραφία για «Αντιμετωπίζουμε το Μνημόνιο με πατριωτισμό»
Διορατικότητα, συλλογικότητα, υπευθυνότητα και πατριωτισμός, είναι οι τέσσερις λέξεις με τις οποίες ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς άρχισε την ομιλία του στο Παραλίμνι, αναφερόμενος... στην αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων, ενόψει μνημονίου.

Σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο Παραλίμνι, ο κ. Μαλάς είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπαίνει σε μια νέα εποχή, που υπαγορεύει κοινωνική ανανέωση, αλλά και πολιτικές που εμπερικλείουν τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις της κοινωνίας.

Είναι λάθος, είπε ο κ. Μαλάς, η επόμενη Κυβέρνηση, όποια κι εάν είναι αυτή, να διαχειριστεί το μνημόνιο καλλιεργώντας το κλίμα ότι η ανάκαμψη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από θυσίες.

Ο Σταύρος Μαλάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν αποδεχθούμε αυτή λογική, τότε θα οδηγήσουμε τη χώρα σε δεύτερο μνημόνιο» ενώ αντιπρότεινε «τη διασύνδεση της κυπριακής οικονομίας με οικονομίες που έχουν ανάπτυξη, όπως αυτές της Ανατολικής Ευρώπης και της Άπω Ανατολής, η οποία θα επιτρέψει την ανάκαμψη περί τέλος του 2013».


Πρόσθεσε ότι «η κοινωνία, πρέπει και οφείλει να δώσει λόγο και προοπτική σε μια σύγχρονη πολιτική σκέψη διότι οι πολιτικές του χθες δεν μπορούν να απαντούν στα προβλήματα του αύριο».

Στην ομιλία του στο Παραλίμνι, ο κ. Μαλάς κάλεσε τους πολίτες «ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου και πολιτικών πεποιθήσεων να ενισχύσουν τον αγώνα του και το όραμα του για μια νέα εποχή», διαβεβαιώνοντας ότι «σε αυτό τον αγώνα, ο ίδιος δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με το κατεστημένο και τη συντήρηση».

Όπως είπε ο κ. Μαλάς, αυτό θα γίνει «γιατί το επιζητούν οι ίδιοι οι πολίτες και γιατί οι κοινωνικές ανάγκες αποδείχθηκε ότι διαρρηγνύουν τα κομματικά στεγανά και υπερβαίνουν τις κομματικές φιλοδοξίες ενώ η απάντηση στα πολλαπλά προβλήματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι μία Κυβέρνηση που θα συνενώνει την κοινωνία, με πολιτικές που θα εκπορεύονται μέσα από τις ανησυχίες της κοινωνίας».

Ο κ. Μαλάς κάλεσε, τέλος, όλους όσοι «συμπαρατάσσονται στο όραμά του να τείνουν χέρι φιλίας γιατί οι καιροί δεν επιτρέπουν τις οποιεσδήποτε κομματικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις και μεμψιμοιρίες, αλλά επιβάλλουν υπευθυνότητα και ενότητα για ένα καλύτερο μέλλον».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ