2012-11-23 22:17:03
Φωτογραφία για Goldman Sachs: Περιθώριο ανατίμησης των ελληνικών ομολόγων
Περιθώρια περαιτέρω μείωσης των πριμ κινδύνου των ελληνικών κρατικών ομολόγων «βλέπει» η Goldman Sachs καθώς ο κίνδυνος απρόσμενων γεγονότων (right tail risk) υποχωρεί... και οι προσδοκίες για ανάκαμψη στην Ελλάδα ενισχύονται.

Όπως σημειώνει στη σημερινή της έκθεση, οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου εξακολουθούν δέχονται ισχυρές πιέσεις και διακινούνται σε αδικαιολόγητα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που καταδεικνύουν και οι ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις ύψους 13-16%.

Στην πράξη πάντως, η ανάκαμψη των ελληνικών ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ των ευρωπαίων αξιωματούχων.

Από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, αυτή που επηρεάζει περισσότερο τα ομόλογα προβλέπει επαναγορά του ελληνικού χρέους. Καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση της τιμής των τίτλων παίζουν οι επιμέρους παράμετροι ενός τέτοιου προγράμματος, δηλαδή η τιμή στην οποία θα πραγματοποιηθεί η προσφορά και ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής.

Επικαλούμενοι τα τελευταία στοιχεία και δημοσιεύματα, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το πρόγραμμα επαναγοράς θα είναι εθελοντικό, γεγονός που θα περιορίσει τον κίνδυνο πτώσης στην τιμή των ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς τους, το εύρος τιμής των ομολόγων θα διαμορφωθεί στο 33%.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παρελθόν ο Ηλιάδης από τη ΚΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παρελθόν ο Ηλιάδης από τη ΚΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ