2012-11-23 19:56:27
Φωτογραφία για ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ (VIDEO)
Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής η οποία δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα. Μέρκελ: Αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις και στη συνέχεια δώσαμε την εντολή στον πρόεδρο μας τον Χ.Β.Ρομπέι να συνεχίσει τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Οι συζητήσεις που έγιναν χθες το απόγευμα και σήμερα το μεσημέρι οδήγησαν στο να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε τη δυνατότητα συμφωνίας και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα».

Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε τη θέση του Βερολίνου ότι θέλει να υπάρξει συμβιβασμός και συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. «Γνωρίζετε ότι θέλουμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Γνωρίζεται ότι η Γερμανία έχει δεσμευθεί προκειμένου να φθάσουμε κάπου» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δήλωσε βέβαιη ότι μία απόφαση για την δόση του δανείου στην Ελλάδα μπορεί να έρθει την Δευτέρα. Επανέλαβε την αντίθεση της σε ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και εξήγησε ότι το Βερολίνο εργάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση. «Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι μπορούμε να φτάσουμε σε λύση στο θέμα της εκταμίευσης της ελληνικής δόσης τη Δευτέρα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.


Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι επέμεινε ότι η Σύνοδος δεν ήταν καταστροφή και θα ήταν λάθος να «δραματοποιούμε» την κατάσταση. Ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι είπε ότι υπάρχει ομοφωνία ότι η Ε.Ε. χρειάζεται έναν «μετριοπαθή» προϋπολογισμό σε αυτή τη φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ανέφερε ότι οι δανειστές συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει προϋπολογισμός για την ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει πνεύμα συνοχής «και αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί με συγκεκριμένα ποσά για τις χώρες οι οποίες έχουν ανάγκη. Να τηρήσουμε τη συμφωνία και την αλληλεγγύη που υπάρχει πάντα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.».
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ