2012-11-23 17:26:08
Φωτογραφία για Νησί φάντασμα στον Ειρηνικό - Λάθος του Google Earth ή γεωγραφικό μυστήριο;
Ένα μυστηριώδες νησί εμφανίζεται στους χάρτες του Google Earth, αλλά και σε μεγάλους παγκόσμιους χάρτες στην περιοχή του Νότιου Ειρηνικού, ωστόσο όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες στην περιοχή εκείνη δεν υπάρχει κανένα απολύτως νησί.

Ομάδα Αυστραλών επιστημόνων, έκπληκτη από την ύπαρξη του άγνωστου αυτού νησιού, που στο Google Earth αναφέρεται ως Sandy Island, πραγματοποίησε αποστολή προκειμένου να το εντοπίσει και έτσι ταξίδεψε στη Θάλασσα των Κοραλλιών, για να βρει το νησί που σύμφωνα με τον χάρτη βρίσκεται ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.

«Θέλαμε να εξακριβώσουμε. Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος», δήλωσε η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που κράτησε 25 ημέρες.


Ωστόσο ερευνώντας τον ηπειρωτικό φλοιό της αυστραλιανής πλάκας που έχει βυθιστεί στη Θάλασσα των Κοραλλιών, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο νησί εκεί.

«Το νησί αποτυπώνεται στο Google Earth και σε άλλους χάρτες, ωστόσο διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει. Είναι κάτι που μας προκαλεί κατάπληξη. Είναι πολύ παράξενο». Πρόσθεσε η Σέτον

Όσο για την εμφάνισή του στο Google Earth, εκπρόσωπος της Google στο γαλλικό πρακτορείο δήλωσε: «Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα σε σχέση με τους χάρτες και τη γεωγραφία, είναι ότι ο κόσμος δεν σταματά να εξελίσσεται. Και η διατήρηση του ρυθμού των αλλαγών αυτών είναι μια αποστολή που δεν σταματά ποτέ»

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ