2012-11-23 09:11:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Αγοράζουν ελαιόλαδο «βερεσέ» – Άσχημη χρονιά για τους παραγωγούς
Ως μια από τις πιο δύσκολες χρονιές των τελευταίων ετών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή για τους ελαιοπαραγωγούς της Δυτικής Αχαΐας. Και τούτο γιατί στην μειωμένη κατά πολύ φέτος παραγωγή έρχεται να προστεθεί και η ανέχεια των πελατών του που αγοράζουν… «βερεσέ»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος η παραγωγή ελαιολάδου στη Δυτική Αχαΐα έχει μειωθεί μέχρι και 60% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η αντίστοιχη αύξηση της τιμής δεν είναι ανάλογη ώστε να καλύψει τις απώλειες για τους αγρότες.

Φέτος το λάδι πωλείται προς τους λαδέμπορους 2 ευρώ το κιλό έναντι 1,80 που έπιανε πέρυσι το κιλό. Στους ιδιώτες πελάτες τους οι παραγωγοί πουλούν από 2,5 έως 3 ευρώ το κιλό.

Ωστόσο η ζήτηση, παρά την πολύ καλή ποιότητα της φετινής σοδειάς, είναι περιορισμένη, ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, δεν έχει να πληρώσει.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι συμπολίτες παραπέμπουν τους παραγωγούς στα… Χριστούγεννα ή και ακόμα αργότερα. Έτσι οι παραγωγοί γράφουν και σβήνουν στα κιτάπια τους ελπίζοντας να μην χάσουν τα λεφτά τους!

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ