2012-11-22 22:16:16
Φωτογραφία για Η Κύπρος σε Light μνημόνιο
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη δραστηριότητα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα στην Ισπανία, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται που σε τόσο κρίσιμες στιγμές διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

***

Η κυπριακή κυβέρνηση και η τρόικα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο . Oi επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Το πρωί της Πέμπτης αναχώρησε η τρόικα από την Κύπρο όπου συζητούνταν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Σε γραπτή του δήλωση από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ανέφερε ότι «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του μνημονίου».

Τα ζητήματα που απομένουν «είναι πολύ περιορισμένα» και είναι δυνατόν να γεφυρωθούν οι διαφορές πολύ σύντομα.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, επιδίδοντας νωρίτερα την Πέμπτη τον προϋπολογισμό του 2013 στον πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε ότι «ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά είχαμε να ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό και τις πρόνοιες τις οποίες έχουμε περίπου συμφωνήσει μαζί με την ομάδα της τρόικα.

» Είναι μια ασυνήθιστη διαδικασία και ελπίζουμε ποτέ ποτέ να μην ξαναχρειαστεί να γίνει, αλλά έχει γίνει δουλειά, είναι έτοιμη, και με ικανοποίηση είμαστε τώρα σε θέση αν σας παραδώσουμε τον προϋπολογισμό».

***

Νέα αύξηση σημείωσαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση για την εξόφληση σε πολλές δόσεις των οφειλών αυτών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τον Οκτώβριο οι οφειλές αυτές (που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) ανήλθαν στα 11,025 δισ ευρώ από 10,169 δισ ευρώ τον Σεπτέμβριο και 6,871 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ήττα για Ολυμπιακό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ήττα για Ολυμπιακό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ