2012-11-22 19:19:03
Φωτογραφία για Ο Κάμερον εγγυάται την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής
Το αγκάθι της Συνόδου Κορυφής που ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες, έχει ονοματεπώνυμο: David Cameron. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, με προίκα πρόσφατο ψήφισμα του κοινοβουλίου του που τον «προστάζει» να απαιτήσει... μείωση στον ενωσιακό προϋπολογισμό, αναμένεται να παζαρέψει σκληρά.

Κι αν κάποιος διατηρούσε ακόμα αμφιβολίες για τις προθέσεις του, ο Cameron φρόντισε σήμερα το πρωί να τις διαψεύσει.

Αναφερόμενος λοιπόν, στη νέα πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, έκρινε ότι και αυτή προβλέπει υπερβολικά υψηλές δαπάνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντ’ αυτής, απαιτεί την υιοθέτηση της βρετανικής πρότασης, η οποία οδηγεί σε μείωση των γενικών δαπανών αλλά και της συμμετοχής της χώρας του στον ενωσιακό προϋπολογισμό.

Ενόψει της επίμονης αυτής απαίτησης της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και αυτών άλλων διαμαρτυρόμενων χωρών όπως η Ολλανδία και η Σουηδία, η Σύνοδος Κορυφής θα οδηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε αποτυχία.


Ως ύστατη προσπάθεια για να αποτραπεί το ολοκληρωτικό φιάσκο, θα πρέπει να εκληφθεί και η πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, να αποφασισθεί από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιονομικό πλαίσιο διάρκειας ενός μόνο έτους.

Θυμίζουμε ότι τα αρχικά, φιλόδοξα όπως αποδεικνύεται, σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέτρεπαν στην υιοθέτηση μικρών αυξήσεων στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το χρονικό διάστημα 2014 – 2020.

Και δεν είναι τυχαίο ότι, όπως μεταδίδουν οι τελευταίες πληροφορίες και σε μια απονενοημένη προσπάθεια να εξευρεθεί διέξοδος, ο David Cameron, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso και ο Herman Van Rompuy είναι κλεισμένοι σε μια αίθουσα και παίρνουν μαζί … κολατσιό.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ