2012-11-22 18:52:25
Φωτογραφία για OLYMPIACOS BC - ANADOLU EFES BC
Με στόχο να «απαντήσει» για τη βαριά ήττα του στην Πόλη πριν από ένα μήνα o Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:45, ΕΤ1) την Εφές, την ομάδα που τον έχει υποχρεώσει στη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του και θέλει τη νίκη με φόντο τη δεύτερη θέση.

Οι κακές εμφανίσεις των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας στο ξεκίνημα της σεζόν αποτελούν ήδη μακρινή ανάμνηση. Η ομάδα έχει αρχίσει να ρολάρει και στο παρκέ βγαίνουν αυτά που δουλεύουν ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους παίκτες του στις προπονήσεις.

Ήδη, με τις νίκες σε Μιλάνο και Βιτόρια κόντρα σε Αρμάνι και Κάχα, οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει ένα μικρό ρεφάρισμα για τις βαριές ήττες από Εφές (εκτός) και Ζαλγκίρις (εντός). Ωστόσο, για να έχουν νόημα αυτές, πρέπει οπωσδήποτε να έρθει η νίκη και σήμερα κόντρα στην απρόβλεπτη αλλά και πολύ ταλαντούχα Εφές Αναντολού. Η τουρκική ομάδα, με την αύρα των πρωταθλητών ΝΒΑ Τζόρνταν Φάρμαρ και Σάσα Βούγιασιτς, οι οποίος παρεμπιπτόντως θα συναντήσουν τον παλιό τους συμπαίκτη στους λιμνάνθρωπους και τρίτο πρωταθλητή της… παρέας, Τζος Πάουελ, είναι μια ομάδα που στη μέρα της μπορεί να διαλύσεις τους πάντες, όπως δυστυχώς φάνηκε στο πρώτο ματς, αλλά και η οποία δύσκολα μπαίνει σε αγωνιστικά καλούπια.


Όπως και να ‘χει, στην άκρη του μυαλού των παικτών μπορεί να υπάρχει η θέληση για μια μίνι-ρεβάνς, ωστόσο στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο προέχει η ηρεμία, το καθαρό μυαλό και η νίκη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν προετοιμάζει την ομάδα του για να… συντρίψει τον αντίπαλο, αλλά για να πάρει τη νίκη που θα της επιτρέψει να πάρει κεφάλι για τη δεύτερη θέση του ομίλου και –γιατί όχι- να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη, μέχρι τέλους.

Με νίκη επί της δευτεραθλήτριας Τουρκίας ο στόχος του καλού πλασαρίσματος στη συνέχεια της διοργάνωσης θα είναι πλέον ορθάνοιχτος, όμως με ήττα ο Θρύλος μάλλον θα έχει πετάξει στα σκουπίδια τα προηγούμενα δύο σημαντικά «διπλά» του.  Και αυτό γιατί θα δώσει απλά στην Εφές την ευκαιρία να καθαρίσει τη δεύτερη θέση αφού πλέον θα έχει ξεφύγει με 5-2 την ώρα που ο Ολυμπιακός θα πέσει στο 4-3 και θα χάνει και στην ισοβαθμία. Αντίθετα, αν ο Θρύλος είναι αυτός που πάει σήμερα στο 5-2 και η Εφές στο 4-3 δεν θα έχει καθαρίσει και τυπικά τη δεύτερη θέση αν δεν έχει εξασφαλίσει διαφορά άνω των 26 πόντων.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ολυμπιακό ο οποίος θα αντιμετωπίσει πάνοπλος της ομάδα που πέρα από τη μεγαλύτερη φετινή ήττα του, τον έχει υποχρεώσει και στη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα, το εφιαλτικό 110-59, τον Δεκέμβριο του 2004. Στοιχεία που αν μη τι άλλο δίνουν έμφαση στο ότι το σημερινό ματς χρειάζεται τεράστια προσοχή…
redwhitenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ