2012-11-22 13:07:03
Φωτογραφία για Η Λωρίδα της Γάζας δεν έπαψε ποτέ να ματώνει [video]
Γράφει η  Αναστασία Πυλαρινού

Επαναλαμβάνοντας την ιστορία, η διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ παίρνει σάρκα και οστά προκαλώντας ξανά την απόγνωση και τον πόνο στα δύο κράτη.

Ένας ακόμη φαύλος κύκλος βίας με φόντο τη Μέση Ανατολή Μια ωραία ημέρα λοιπόν, το Ισραήλ αποφάσισε να πολιορκήσει τα παλαιστινιακά εδάφη με στόχο να πλήξει την παραπολιτική οργάνωση «Χαμάς». Ανέκαθεν οι πολιτικές ισορροπίες Ισραήλ και Γάζας ήταν εύθραυστες, γεγονός που οφείλεται τόσο στη γεωγραφική θέση όσο και στη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας που επιδιώκουν και οι δυο χώρες. Εδώ και επτά ημέρες περίπου η βομβαρδισμένη Γάζα αποτελεί πρωτοσέλιδο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στα ξένα, τουλάχιστον, γιατί στα ελληνικά Μ.Μ.Ε ο χρόνος που αναλογεί σε τέτοιες ειδήσεις είναι ακριβώς πέντε λεπτά, πριν τα αθλητικά.

Ανεξάρτητα, όμως, με τη σημασία που εμείς δίνουμε, πρόκειται για το μέλλον κάποιων λαών
. Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ επιτίθεται με ό,τι όπλα διαθέτει. Ωστόσο, και η «Χαμάς» δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση, «χτυπώντας» το Τελ Αβίβ. Ίσως οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα φαινομενικά να μην έχουν εξήγηση, αλλά στην ουσία το ζήτημα είναι πολύ πιο περίπλοκο. Τα κράτη της Μέσης Ανατολής και οι λαοί τους, αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα είδη τόσο από την Αμερική όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν συμφέροντα. Τυχαίο είναι πως ο πρόεδρος της Αμερικής δήλωσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»; Μάλλον όχι... Άλλωστε, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε, μετά από λίγο καιρό το ενδιαφέρον θα σβήσει. Χθες ήταν η Λιβύη, σήμερα η Γάζα, αύριο;

pragmatikotita.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ